Elmar van Hoorn de beste in L-finale Indoor Groningen

Share
  • 22 december 2018 10:31

door: redactie, 22 december 2018 10:31

🔴 Zuidbroek
Elmar van Hoorn won vrijdagavond de L-finale van Indoor Groningen. In de spannende barrage troefde hij met Hara Kiri van de Kalevallei Gert van den Hof en Arjen Lomulder af.

Hilde Veenstra, na vijf overwinningen de grote favoriet, had nu het geluk niet aan haar zijde. Ze kreeg met haar schimmel After Pleasure Toltien een balkje in de omloop en eindigde met een snelle tijd op de elfde plaats.

Elmar van Hoorn
Elmar van Hoorn met Hara Kiri van de Kalevallei.
📸 Mariol Middel

Negen combinaties wisten de barrage te halen. Elmar van Hoorn zelfs met twee paarden. Hij begon met It’s Highlander van de Kalevallei en haalde hierbij alles uit de kast om een snelle tijd neer te zetten, dit lukte met een tijd van 35.47 seconden. Helaas tikte zijn paard bij de laatste sprong een balk uit de lepels.

Toen was het tijd voor Gert van den Hof om de beste tijd neer te zetten. De routinier nam risico en gaf in de laatste bocht extra gas. Dit resulteerde in een barragetijd van 36.99 en daarmee stonden Gert van den Hof en zijn paard It’s A Pracht VDL eventjes op de eerste plek. Elmar van Toorn bleek met Hara Kiri van de Kalevallei vervolgens toch een fractie sneller.

🔴 Stegen.net | Persbericht