Ervaren Hester Klompmaker domineert op Fries kampioenschap

  • 19 februari 2019 12:13

door: redactie, 19 februari 2019 12:13

🔴 Harich
Hester Klompmaker domineerde bij het Fries kampioenschap. De ervaren amazone greep de Friese titel in zowel het Z als het ZZ. Ze hoefde in het ZZ met Guessina (v. Zirocco Blue) niet eens een barrage te rijden. 

In de ZZ-klasse verschenen vier combinaties aan de start. In de eerste omloop wisten Hester Klompmaker en Anna-Froukje Kuperus – De Vries (met Fleetwood Mac) foutloos te rijden. In de tweede omloop maakten beide amazones een fout, maar Kuperus liep ook nog een puntje tijdsoverschrijding op. En dat voorkwam een barrage en maakte dat Hester Klompmaker en Guessina voorop mochten rijden in de ereronde.

Hester Klompmaker en Guessina op weg naar de Friese titel in het ZZ.
Hester Klompmaker en Guessina op weg naar de Friese titel in het ZZ.
📸 Arjen Schilperoord

In de klasse Z volgde wel een barrage. Die ging tussen Hester Klompmaker met Henderson (v. Cardento) en Akkejant Wester met Helena. Klompmaker won op haar sloffen. Elisah Aarts eindigde met Gouvernante VDL (v. Bacardi VDL) als derde en kwalificeerde zich daarmee ook voor het KNHS-kampioenschap in Ermelo.

Arjanne Brinkhoff sleepte in de klasse M de Friese titel in de wacht. In de barrage troefde ze met Foxy Foxtrot (v. VDL Wittinger) Trienke Alma (tweede met Hendence VDL) en Regina Leeuwen (derde met Iroyca HBC) af. De ZZ D/E voor pony’s werd gewonnen door Henrica Bakker en haar pony Time Out.

fotocredit: Arjen Schilperoord fotografie