Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs Olympia Horse Show

  • 24 december 2018 00:02
door: KNHS, 24 december 2018 00:02

🔴 Londen
Op de afsluitende dag van de Londen Olympia Horse Show is Maikel van der Vleuten op een knappe tweede plaats geëindigd. Met Idi Utopia moest Van der Vleuten alleen de Italiaan Alberto Zorzi voor laten gaan in de Grote Prijs.

In het kielzog van Van der Vleuten wist Doron Kuipers knap vierde te worden. Van der Vleuten en Kuipers werden als bekroning op een succesvol weekend eerste en tweede in het klassement van beste ruiter van het concours.

Vijf combinaties hadden zich weten te plaatsen voor de barrage van de 5 sterren Grote Prijs. Daaronder de enige twee Nederlandse ruiters die naar Londen waren afgereisd.

Doron Kuipers moest als tweede van start in de barrage met de grote schimmel Charley en reed een mooie foutloze ronde, zijn tijd van 29.83 seconde bleek goed voor het vierde geld. Direct na Doron liet Van der Vleuten zien dat het sneller kon, waarmee hij de koppositie pakte. Helaas gooide laatste starter Alberto Zorzi roet in het feestje door ruim een seconde sneller dan Maikel en de 10-jarige merrie Idi Utopia over de finish te komen.

Snel beestje

,,Ik was er al een beetje bang voor dat die Italiaan sneller zou gaan, dat is van nature een heel snel beestje”, vertelt Maikel van der Vleuten. ,,De Grote Prijs was moeilijk genoeg en ook de tijd stond krap, daardoor werden er best veel fouten gemaakt. Dat bleek ook wel uit het feit dat er maar zo weinig in de barrage kwamen. Mijn paard sprong heel fijn in de eerste omloop en ook de barrage was goed. Ze wordt veel competitiever, voorheen vond ze nog wel eens moeilijk als ik sneller ging rijden, maar ze gaat steeds beter mee doen.”

Eerder op de dag was Van der Vleuten met Dana Blue als tweede geëindigd in de Master rubriek voor de beste zeven ruiters van het concours. ,,Dana Blue sprong hier op zaterdag in de wereldbeker niet goed. Die proef was duidelijk minder zwaar dan de Grote Prijs, maar het liep niet. Vandaag gelukkig weer wel. Ik hoop met beide paarden komende jaren goed mee te kunnen doen. Daarbij heb ik het EK in eigen land volgend jaar zeker in het achterhoofd, het belangrijkste is dat ik zorg dat ze goed te pas blijven.”

Van der Vleuten is ook enthousiast over het optreden van Doron Kuipers. ,,Hij reed een sterk concours. Zijn schimmel sprong heel goed. Vandaag was hij twee keer foutloos en ook in de wereldbeker bleef hij nul, toen kreeg hij alleen een fout in de barrage.”

Uitslag Grote Prijs Londen – 23 december 2018

  1. Alberto Zorzi (Ita) – Ulane de Coquerie, 0/0 – 27.42 sec
  2. Maikel van der Vleuten (Someren) – Idi Utopia, 0/0 – 28.64 sec
  3. Rodrigo Giesteira Almeida (Por) – GC Chopin’s Bushi, 0/0 – 28.69 sec
  4. Doron Kuipers (Mijnsheerenland) – Charley, 0/0 – 29.83 sec
🔴 Stegen.net | Knhs