Maikel van der Vleuten zesde in Christmas Cracker Londen

Share
  • 22 december 2018 12:26

door: redactie, 22 december 2018 12:26

🔴 Londen
Maikel van der Vleuten eindigde vrijdagavond bij de Olympia Horse Show in Londen op de zesde plaats in de Christmas Cracker, een rubriek over hindernissen van 1.50. Robert Whitaker was voor eigen publiek de verrassende winnaar.

Whitaker onderging twee weken geleden een operatie, waarbij zijn blinde darm werd verwijderd. Maar hij zit al weer in het zadel en was met de 9-jarige merrue El Wee Widge van zijn oom Michael Whitaker de beste van de 13 deelnemers in de barrage.

Robert Whitaker rekende af met de Amerikaanse Laura Kraut en haar 11-jarige schimmel Confu. Holly Smith pakte de derde plaats op Claddagh Iroko. Het publiek ging ook op de banken voor John Whitaker. Het icoon van de Britse springsport eindigde met Leen O.L. op een verdienstelijke vierde plaats.

Maikel van der Vleuten moest al vroeg in de barrage van start met de nog maar 8-jarige Beauville Z. Van der Vleuten reed beheerst, maar niet razendsnel. Hij was uiteindelijk de langzaamste foutloze deelnemer in de barrage, maar dat was nog wel goed voor een mooie zesde plaats. Doron Kuipers eindigde met Freestyle op de elfde plaats.