Robert Whitaker wint wereldbeker in Helsinki

  • 27 oktober 2019 19:00
door: redactie, 27 oktober 2019 19:00

📌 Helsinki
📝 STEGEN.NET

Robert Whitaker werd zondagmiddag winnaar van de wereldbeker in Helsinki. In een barrage met acht deelnemers was hij met Catwalk de beste.

Robert Whitaker en Catwalk tijdens de huldiging in Helsinki.
📸 FEI | Satu Pirinen

In de basisronde maakte Sergio Alvarez Moya veel indruk, maar de Spanjaard kon in de barrage met zijn paard Jet Run net niet tippen aan de snelle tijkd van Whitaker. De Belgische Celine Schoonbroodt – de Azvedo eindigde met Cheppeta verrassend als derde.

De Nederlanders kwamen er op de Helsinki Horse Show niet aan de pas. Doron Kuipers eindigde met Charley als 18e. De schimmel sprong heel goed, maar maakte een foutje op de muur, die vanuit een lastige wending aangereden moest worden. Henk van de Pol liep met Looyman Z 16 strafpunten op.