William Whitaker de beste in wereldbeker Londen

Share
  • 23 december 2018 14:46

door: redactie, 23 december 2018 14:46

🔴 Londen
William Whitaker was de beste in de wereldbeker van de Olympia Horse Show in Londen. De 29-jarige ruiter zette Olympia in vuur en vlam met zijn winnende rit op Utamaro d’Ecaussines. Doron Kuipers werd 17e met Charley.

Maar liefst 18 deelnemers streden in de barrage om de prijzenpot van 170.000 euro en de punten voor de wereldbeker. Doron Kuipers plaatste zich knap voor die barrage, maar kreeg daarin met Charley (v. Calido) een fout.

WilliamWhitaker GBR Utamaro-D-Ecaussines
William Whitaker en Utamaro d’Ecaussines tijdens de ereronde in Londen.
📸 FEI | Jon Stroud

William Whitaker was na zijn overwinning, zijn belangrijkste tot nu toe, duidelijk emotioneel. ,,Mijn ooms John en Michael hebben hier allebei de wereldbeker al twee keer gewonnen. Zelf kom ik hier sinds ik een jochie van drie was. Dit is echt een evenement waar je je bed voor uit komt.”

Een verrassende tweede plaats was er voor de Belg Karel Cox en zijn 9-jarige KWPN’er Evert (v. Amadeus). Laura Kraut pakte met Zeremonie de derde plaats, Michael Whitaker eindigde als vierde met Valmy de la Lande.