Steve Guerdat met Alamo de beste in Rolex top 10 CSI Genève

Share
  • 7 december 2018 20:07

door: redactie, 7 december 2018 20:07

🔴 Genève
Steve Guerdat won tijdens het CSI Genève de prestigieuze Rolex Top 10. De wedstrijd stond open voor de tien beste ruiters van de wereld. Guerdat, de huidige nummer twee op de wereldranglijst, besliste met de KWPN’er Alamo (v. Ukato) de wedstrijd in zijn voordeel.

Vijf combinaties wisten in de twee omlopen foutloos te blijven. Dat lukte Harrie Smolders, de enige Nederlander die mocht deelnemen, jammer genoeg niet. Smolders reed in de eerste manche prachtig foutloos, maar kreeg in de tweede ronde een springfout op de muur met Don VHP Z N.O.P. Hij werd uiteindelijk achtste.

Steve Guerdat Genève. Rolex top 10

Winnaar Steve Guerdat met Henrick von Eckermann en McLain Ward.

Van de dubbele foutlozen was Steve Guerdat voor eigen Zwitsers publiek met afstand de beste. Met de 10-jarige ruin Alamo (Ukato x Equador) bleef hij als enige onder de 40 seconden. Henrik von Eckermann werd met Castello tweede. McLain Ward mocht bij de huldiging als derde opstellen met Clinta.

Winnaar Guerdat complimenteerde zijn paard. ,,Hij is een beetje nerveus en ik was bang dat hij een beetje moe was, maar uiteindelijk had ik een goed gevoel en zei ik tegen mezelf dat ik het moest proberen. Hij luisterde echt naar alles wat ik hem vroeg.” Guerdat won al eens eerder de top 10 in Genève. Dat was in 2010 met zijn toenmalige crack Jalisca Solier.