Vai Bruntink klasse apart met ‘lieveling’ Darabel

Share
  • 22 december 2018 16:48

door: Steven Stegen, 22 december 2018 16:48

🔴 Zuidbroek
Met indrukwekkende voorsprong won Vai Bruntink zaterdagmiddag bij Indoor Groningen de lichte tour. De amazone uit Vledderveen was een klasse apart met haar lieveling Darabel.

Het optreden van Bruntink en de merrie Darabel werd door de vijf juryleden gewaardeerd met een gemiddelde van 71,559%. Daarmee zette Bruntink Marjan Hooge met Eskara de Jeu op flinke achterstand. Hooge behaalde 68,765%, ook een super resultaat. De combinatie uit Ees kwam sterk voor de dag.

Vai Bruntink met Darabel.
📸 Steven Stegen

Maar tegen Vai Bruntink en Darabel was niemand opgewassen. ,,Tuurlijk, het kan altijd beter, maar ik heb heerlijk gereden”, zei de winnares na afloop. ,,Darabel is echt mijn lieveling. Haar karakter is super, ze is intelligent, soepel en heel makkelijk te rijden.”

Bruntink verwacht binnen nu en een half jaar de overstap te maken naar de zware tour. ,,Daar werken we al volop aan en daarom starten we ook niet meer zo vaak lichte tour. Maar hier op Indoor Groningen wil ik er gewoon bij zijn. Het is een uniek concours.”

De derde plaats was voor Callista Leeuwerke en haar eigen fokproduct Santo’s Fatal Love. Op plaats vier volgde Rachelle Buining met Rhytm and Blues. Zaterdagavond wordt de kūr nog verreden.