archief
contact
+31 6 53239630
Eric van der Vleuten Wunschkind Jumping Amsterdam

Eric van der Vleuten (55) verrassend zevende op Jumping Amsterdam

🔴 Amsterdam
Henrik von Eckermann won zondag bij Jumping Amsterdam de wereldbeker. Eric van der Vleuten (55) was de enige Nederlander in de barrage. Hij ging op de rug van Wunschkind ook foutloos rond, maar kon met zijn tijd niet tippen aan de top drie. De routinier eindigde niettemin verrassend als zevende.

Eric van der Vleuten Wunschkind Jumping Amsterdam
Eric van der Vleuten met Wunschkind.
📸 FEI | Arnd Bronkhorst

Van der Vleuten: ,,Ik wist dat ik de barrage niet zou winnen, maar toen ik de ring uit reed dacht ik vierde of vijfde te worden. Je weet dat de ruiters na je risico gaan nemen, maar de barrage liep voor iedereen zo vlekkeloos. Het ging steeds sneller, echt fantastische sport.”

Van der Vleuten sprak zijn tevredenheid uit over de organisatie van Jumping Amsterdam, dat na jaren de wereldbeker springen weer naar de hoofdstad haalde. ,,We hadden jaren geen wereldbeker in Nederland en voor een paardenland als het onze moet er gewoon één zijn. Dat is mooi dat die nu in Amsterdam is op een evenement dat de afgelopen jaren enorm gegroeid is.”

Kind aan huis

Eric van der Vleuten is kind aan huis in de RAI, waar Jumping Amsterdam al 60 jaar plaats vindt. ,,Ik reed hier al toen ik 16 jaar oud was. Dat was toen nationaal en ik vond dat zo indrukwekkend. Sindsdien heb ik denk ik nauwelijks een editie overgeslagen als ruiter. Ik ben er een paar jaar uit geweest, maar rijd hier nu al weer voor het derde jaar op rij. Ik weet het niet precies maar ik denk dan ik zeker 30 keer heb deelgenomen aan Jumping Amsterdam.”

Aan stoppen denkt de 55-jarige ruiter nog niet. ,,Ik vind het nog steeds heerlijk om te rijden en het gaat me lichamelijk nog goed af. Nog wel net zo goed als twintig jaar geleden.”

Er wordt nog lang nagepraat over de spectaculaire barrage van de FEI wereldbekerwedstrijd waarin parcoursbouwer Louis Konickx de acht combinaties testte op wendbaarheid, vermogen maar zeker het galoppeervermogen en lef. Het publiek kreeg waarvoor het deze 60e editie van Jumping Amsterdam voor gekomen was: topsport. Ook Koning Willem Alexander en zijn dochter Amalia genoten van de sport en steunden de Nederlandse ruiters van Team NL.

🔴 Stegen.net | Knhs

FEI Wereldbekerwedstrijd Jumping Amsterdam 2019

  1. Henrik von Eckermann (Zwe), Toveks Mary Lou (v.Montendro), 0 – 0, 33.01 sec
  2. Pius Schwizer (Zwi), Cortney Cox (v.Carlo), 0 – 0, 33.34 sec
  3. Daniel Deusser (Dui), Tobago Z (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 0 – 0, 33.54 sec
  4. Eric van der Vleuten (Someren), Wunschkind (v.Casall), 0 – 0, 36.04 sec

Total
4
Shares
0 deel
0 deel
4 deel
0 Tweet
0 deel