archief
contact
+31 6 53239630

Eric van der Vleuten (55) ver­ras­send zevende op Jumping Amsterdam

🔴 AMSTERDAM Henrik von Eckermann won zon­dag bij Jumping Amsterdam de wereld­be­ker. Eric van der Vleuten (55) was de enige Nederlander in de bar­rage. Hij ging op de rug van Wunschkind ook fout­loos rond, maar kon met zijn tijd niet tip­pen aan de top drie. De rou­ti­nier ein­digde niet­te­min ver­ras­send als zevende. 
Eric van der Vleuten Wunschkind Jumping Amsterdam

🔴 Amsterdam
Henrik von Eckermann won zon­dag bij Jumping Amsterdam de wereld­be­ker. Eric van der Vleuten (55) was de enige Nederlander in de bar­rage. Hij ging op de rug van Wunschkind ook fout­loos rond, maar kon met zijn tijd niet tip­pen aan de top drie. De rou­ti­nier ein­digde niet­te­min ver­ras­send als zevende.

Eric van der Vleuten Wunschkind Jumping Amsterdam
Eric van der Vleuten met Wunschkind.
📸 FEI | Arnd Bronkhorst

Van der Vleuten: „Ik wist dat ik de bar­rage niet zou win­nen, maar toen ik de ring uit reed dacht ik vierde of vijfde te wor­den. Je weet dat de rui­ters na je risico gaan nemen, maar de bar­rage liep voor ieder­een zo vlek­ke­loos. Het ging steeds snel­ler, echt fan­tas­ti­sche sport.” 

Van der Vleuten sprak zijn tevre­den­heid uit over de orga­ni­sa­tie van Jumping Amsterdam, dat na jaren de wereld­be­ker sprin­gen weer naar de hoofd­stad haalde. „We had­den jaren geen wereld­be­ker in Nederland en voor een paar­den­land als het onze moet er gewoon één zijn. Dat is mooi dat die nu in Amsterdam is op een eve­ne­ment dat de afge­lo­pen jaren enorm gegroeid is.”

Kind aan huis

Eric van der Vleuten is kind aan huis in de RAI, waar Jumping Amsterdam al 60 jaar plaats vindt. „Ik reed hier al toen ik 16 jaar oud was. Dat was toen nati­o­naal en ik vond dat zo indruk­wek­kend. Sindsdien heb ik denk ik nau­we­lijks een edi­tie over­ge­sla­gen als rui­ter. Ik ben er een paar jaar uit geweest, maar rijd hier nu al weer voor het derde jaar op rij. Ik weet het niet pre­cies maar ik denk dan ik zeker 30 keer heb deel­ge­no­men aan Jumping Amsterdam.”

Aan stop­pen denkt de 55-jarige rui­ter nog niet. „Ik vind het nog steeds heer­lijk om te rij­den en het gaat me licha­me­lijk nog goed af. Nog wel net zo goed als twin­tig jaar geleden.”

Er wordt nog lang nage­praat over de spec­ta­cu­laire bar­rage van de FEI wereld­be­ker­wed­strijd waarin par­cours­bou­wer Louis Konickx de acht com­bi­na­ties testte op wend­baar­heid, ver­mo­gen maar zeker het galop­peer­ver­mo­gen en lef. Het publiek kreeg waar­voor het deze 60e edi­tie van Jumping Amsterdam voor geko­men was: top­sport. Ook Koning Willem Alexander en zijn doch­ter Amalia geno­ten van de sport en steun­den de Nederlandse rui­ters van Team NL. 

🔴 Stegen.net | Knhs

FEI Wereldbekerwedstrijd Jumping Amsterdam 2019

  1. Henrik von Eckermann (Zwe), Toveks Mary Lou (v.Montendro), 0 – 0, 33.01 sec
  2. Pius Schwizer (Zwi), Cortney Cox (v.Carlo), 0 – 0, 33.34 sec
  3. Daniel Deusser (Dui), Tobago Z (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 0 – 0, 33.54 sec
  4. Eric van der Vleuten (Someren), Wunschkind (v.Casall), 0 – 0, 36.04 sec

gerelateerde berichten
Total
4
Share