archief
contact
+31 6 53239630

Floor van Manen de beste bij ZZ-licht Indoor Hartje Drenthe

ūüĒī BEILEN Met een prima gere¬≠den proef heeft Floor van Manen uit Emmen donder¬≠dag¬≠mid¬≠dag de dres¬≠suur¬≠klas¬≠se ZZL op haar naam geschre¬≠ven bij Indoor Hartje Drenthe. In de mane¬≠ge van de orga¬≠ni¬≠se¬≠ren¬≠de vere¬≠ni¬≠ging Stroomruiters in Beilen behaal¬≠de ze met Gregor een score van 245,5 punten. 

ūüĒī Beilen
Met een prima gere­den proef heeft Floor van Manen uit Emmen donder­dag­mid­dag de dres­suur­klas­se ZZL op haar naam geschre­ven bij Indoor Hartje Drenthe. In de mane­ge van de orga­ni­se­ren­de vere­ni­ging Stroomruiters in Beilen behaal­de ze met haar acht­ja­ri­ge Gregor (v Quarterback) een score van 245,5 punten.

Van Manen bleef Marjan Hooge uit Ees daar¬≠mee twee¬≠√ęn¬≠hal¬≠ve punt voor. Als derde eindig¬≠de Elviera Boverhof uit Glimmen met Virginia (v. Vitalis). Zij kwam tot een score van 235,5 punten.

Winnares Floor van Manen was content met haar eerste over¬≠win¬≠ning in 2019. ‚ÄěIk merk¬≠te dat het paard wel wat gespan¬≠nen was, maar ze voer¬≠de de proe¬≠ven goed uit. Het goede gevoel had ik al tijdens het inrij¬≠den. Hoewel Gregor in de wedstrij¬≠dring weer wat meer gespan¬≠nen was, werd de proef prima gelo¬≠pen en heeft weinig invloed gehad op mijn score.‚ÄĚ

Floor van Manen met Gregor.

Het duo is goed op elkaar inge¬≠speeld, want Van Manen heeft Gregor inmid¬≠dels vijf jaar onder het zadel. Afgelopen jaar werd de 21-jari¬≠ge Van Manen met Gregor Drents Kampioen indoor in de klas¬≠se Z2 en nu rijdt ze met dit paard in het ZZ Licht. Floor van Manen liet weten zelf erg gedre¬≠ven te zijn. ‚ÄěIk wil iede¬≠re wedstrijd winnen en bij de eerste van 2019 is mij dat gelukt‚ÄĚ, liet ze lachend weten.

Marjan Hooge, die met Fire, een nazaat van Jazz, twee¬≠de werd, weet waar ze moest toege¬≠ven op Van Manen. ‚ÄěDirect bij binnen¬≠komst in de wedstrij¬≠dring was Fire schrik¬≠ke¬≠rig en dat heeft mij een hoge¬≠re score gekost. Gelukkig pakte Fire het ritme daar¬≠na prima op en in het twee¬≠de deel van de proef ging hij heel goed.‚ÄĚ

Marjan Hooge wist met een ander paard, Homerus P (v Negro), de vier¬≠de plek in de klas¬≠se ZZ Licht te pakken. Voor Hooge was het donder¬≠dag trou¬≠wens een druk¬≠ke dag, want ze reed niet alleen twee paar¬≠den in de rubriek ZZ Licht, maar kwam later ook nog in actie in de klas¬≠se Z2, waar¬≠in ze vier¬≠de werd.

Jurylid Wytske Schuth liet weten dat in de klas¬≠se ZZ Licht de kwali¬≠teit van de deel¬≠ne¬≠mers prima was. ‚ÄěGoede paar¬≠den en prima presen¬≠ta¬≠ties, waar¬≠door er goede beoor¬≠de¬≠lin¬≠gen konden worden gege¬≠ven‚ÄĚ, liet Schuth na afloop weten.

Floor Vos wint Z2

In de klas­se Z2 ging de winst naar Floor Vos. De amazo­ne uit Valthe zette met Happy-Feet DFV (v. Johnson) een fraaie proef neer en kreeg daar­voor 238 punten. Ruimschoots meer dan Miriam Hollander uit Zwaagwesteinde, die met haar Friese paard Kop Jansen Johnny Cash tot 224 punten kwam.

In het begin van de avond eindig¬≠de de klas¬≠se Z1 in een over¬≠win¬≠ning voor Janien de Lange van de Brinkruiters uit Annen. Met Hubertus kwam ze tot een score van 229 punten, vijf meer dan Geanne Kamping uit Meppen, die met Galazar in de ring kwam. Als derde eindig¬≠de Floor Vos uit Valthe met Indiana-Landa DFV met 223,5 punten. 

Erg verdien¬≠ste¬≠lijk was het optre¬≠den van Marell Hilberts van de orga¬≠ni¬≠se¬≠ren¬≠de vere¬≠ni¬≠ging Stroomruiters uit Beilen. Op de rug van de Fries Jimmy Oet Oale Kloosterveen werd zij vier¬≠de met een punten¬≠to¬≠taal van 222.

De komen­de dagen staat Indoor Hartje Drenthe in het teken van het sprin­gen. Het topnum­mer van het sprin­gen is op zater­dag­avond 19 janu­a­ri, wanneer de Grote Prijs van Beilen wordt verre­den. Komende dins­dag­avond is de fina­le van het sprin­gen van de Oostermoer Kei. Alle wedstrij­den van Indoor Hartje Drenthe zijn gratis te bezoeken.


gerelateerde berichten
Total
8
Share