Twee Drentse ponytitels voor succesvolle Floor van Manen

Share
  • 3 februari 2013 12:34

door: redactie, 3 februari 2013 12:34

BRONNEGER
Floor van Manen heeft zaterdag met ruime voorsprong de Drentse ponytitel in de Z2-dressuur in de wacht gesleept. Ook won ze in de L2.

Floor van Manen en Gentle Touch bij de prijsuitreiking van de L2.

Floor van Manen en Gentle Touch bij de prijsuitreiking van de L2.

Van Manen, afgelopen zomer ook al Drents kampioen in de Z2 en inmiddels opgenomen in het B-kader, behaalde met Divano du Bois een prima score van 67,31% en bleef daarmee het handjevol concurrenten ruimschoots voor. Opnieuw vielen de aprate bewegingen van Divano du Bois positief op. Lisa Paping pakte met Coelenhage’s Roxette de tweede plaats (63,08%). Daarna volgde op de derde plaats Dani√ęlle Bos met Hero. Floor van Manen was eerder op de dag ook al succesvol in de L2 cat D/E, waarin ze met Gentle Touch de Drentse titel opeiste.

In de Z1 cat D/E werden teleurstellende scores behaald. Alleen kampioene Sharon Havers behaalde een voldoende. Ze greep met Burghoeve’s Kenso de titel met een bescheiden resultaat van 61,32%. Maaike ten Hoor werd tweede met Lemniscaat Rapsodie Jth met 58,38%. Bij de kleine pony’s stond Zo√ę Schipper weer vooraan met Amigo, waarmee ze Lisette Boer op Body ruim achter zich liet. Het was voor Schipper niet het enige succes; ze pakte ook de titel in de M1 cat D/E met Schipper’s Okay Top.

Ook Marit Meijer wist twee titels te bemachtigen. De amazone van PSV De Drentse Hooglanden werd met Julia kampioen in de M1/M2 cat. C en met Job verdiende ze het kampioenslint in de M1/M2 cat AB.