archief
contact
+31 6 53239630

James Billington en Fancy Roos VDL winnen hun eerste Grote Prijs

🔴 KRONENBERG James Robert Billington en Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL) wisten het afgelopen weekend in Kronenberg hun eerste Grote Prijs te winnen. De combinatie van de VDL-Stud startte als tweede in de barrage en werd niet meer verbeterd.
James Billington Fanxy Roos VDL
James Billington en Fancy Roos VDL.
📸 Eva van den Adel

🔴 Kronenberg
James Robert Billington en Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL) wisten het afgelopen weekend in Kronenberg hun eerste Grote Prijs te winnen. De combinatie van de VDL-Stud startte als tweede in de barrage en werd niet meer verbeterd. 

Billington was natuurlijk zeer tevreden. ,,Ik ben eigenlijk elke dag wel blij, maar vandaag helemaal”, aldus de winnaar.

Van de 58 combinaties in de basisomloop bemachtigden er negen een barrrage ticket. Waaronder Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) en Niels Tacken met Alexia Z (v. Andiamo). Beiden deden een gooi naar de winst, maar allebei kregen ze een paal aan de benen en eindigden zo buiten de top vijf.

James Billington Fanxy Roos VDL
James Billington en Fancy Roos VDL.
📸 Eva van den Adel

Remco Been plaatste zich ondanks een fout op de uitspong van de dubbel met Heartbreaker-hengst Holland vd Bisschop als vijfde in de een na snelste tijd van 35.21.

Van der Maat tweede

Als een na laatste starter sloot Bart van der Maat aan achter het Brits/Friese winnaarspaar. Met de extra springende Queen Of Lightness (v. Quintender) klokte de voor Rolf-Göran Bengtsson rijdende Nederlander 35.98 seconden, ruim een seconde bovenop de tijd van Billington (34.84). Zweed Douglas Lindelöw besloot daarna de barrage met een derde plaats in 37.38 seconden.

,,Goed gedaan jongen!”, zegt Rob Ehrens na afloop van de barrage tegen Billington. De Brit traint sinds jaar en dag bij de Nederlandse springbondscoach van de senioren. ,,Ik heb veel te danken, zowel aan Rob als aan VDL Stud. Daar werk ik nu zeven jaar. VDL Stud heeft Fancy Roos zelf gefokt en ik heb haar vader, Baltic VDL, zelf nog gereden. De goede tijden herhalen zich van vader op dochter”, glimlacht de bescheiden zoon van Brits topruiter Geoff Billington.

,,Ik rijd Fancy Roos nu een jaar en het is de derde keer dat ik haar in een CSI2* Grote Prijs start”, gaat Billington verder. ,,Ze was in de jonge paarden rubrieken al succesvol met Maud Roosendaal en later onder Pim Mulder. Ik heb met haar eerder in Zwolle al een 1.40m proef en in Geesteren een 1.35m gewonnen, maar nu komt ze op dit niveau ook tot haar recht. Het is een paard dat je het gevoel geeft dat het haar weinig moeite kost en vandaag viel alles mooi op zijn plaats.”

De nummer twee in deze ranking rubriek nam sportief bezit van de tweede plaats. De ruiter, geboren en getogen in Houten, was vol lof over zijn paard, zijn werkgever en tevens over de winnaar.

🔴 Stegen.net | Equitext

Total
6
Shares
0 deel
0 deel
6 deel
0 Tweet
0 deel