Nieuwe dressuurcompetitie moet teamspirit aanwakkeren

Share
  • 24 februari 2019 11:35

door: redactie, 24 februari 2019 11:35

🔴 Tolbert
De teamspirit aanwakkeren in de dressuursport in Noord-Nederland. Dat is de achterliggende gedachte van de organisatie van de ‘Data B Teamchallenge Noord-Nederland’. In het komende buitenseizoen zijn er diverse wedstrijden in Tolbert.

,,We hebben niet de illusie dat iedereen weer, net als vroeger, gezamenlijk in één vrachtwagen komt”, zo laat de organisatie weten. ,,Maar vroeger ging je wel als vereniging naar een concours. Toen keek iedereen naar elkaars proefje. Dit teamgevoel willen wij terug brengen op de wedstrijden met de Data B Teamchallenge Noord-Nederland.”

Paardrijden als team.
📸 NH Photo

,,Het rijden van vier- en zestallen draagt ook bij aan het groepsgevoel, maar vergt veel gezamenlijke training. De Data B Teamchallenge Noord-Nederland is hier een laagdrempelige variant van.”, laat de enthousiaste organisatie weten, die bestaat uit vijf dressuuramazones.

Er zijn drie selectiewedstrijden voor de Data B Teamchallenge Noord-Nederland. Deze zijn op 27 april, 26 mei en 7 juli. Een team bestaat uit vier leden, die uitkomen in klasse variërende tussen de B en de ZZ-licht. De beste twee resultaten van elk teamlid telt mee voor het teamresultaat.

Finale

De ruiters kunnen net als op elke ‘gewone’ outdoorwedstrijd twee proefjes rijden, waarvan de eerste proef mee telt voor het teamresultaat, voor winstpunten. De beste teams kwalificeren zich voor de finale, waarin de strijd tussen de teams wordt beslist door een kür op muziek. Waarbij de leden van het beste team o.a. een statiedeken winnen.

Naast dat de selectiewedstrijden mee tellen voor de Data B Teamchallenge Noord-Nederland probeert de organisatie er ook een mooie outdoorwedstrijd van te maken. Zo worden de wedstrijden verreden op de prachtige zandbodems van de HJC manege in Tolbert. Deze bodems zijn onder elke weersomstandigheid goed te rijden. Daarnaast valt er ook goed prijzengeld te verdienen. De wedstrijden zijn tevens open voor individuele deelnemers, maar als team mee rijden is natuurlijk altijd leuker.