Thomas Gangl pakt zijn eerste ZZ-titel in Groningen

Share
  • 17 februari 2019 14:43

door: Steven Stegen, 17 februari 2019 14:43

🔴 Winschoten
Thomas Gangl werd zaterdag Gronings kampioen ZZ-springen. In manege De Dollard klopte hij in de barrage zijn enige overgebleven concurrent Tessa Hoeksema. Het was voor Gangl zijn eerste provinciale ZZ-titel.

I hurried into the local department store to grab1 some last 300-070 Study Guide minute Chirsmas gifts. I looked at all the people and grumbled2 to myself. I would be in here forever and 300-206 dumps I just had 1Z0-061 Practice Test so much to do. 300-070 Study Guide Chirsmas 70-461 pdf Tpexam was beginning to become such a drag. I kinda wished that I could just sleep through Chirsmas. But I hurried the best I could through all CAS-002 simulations CAS-002 simulations 70-461 pdf the people 70-461 pdf to the toy department. Once again I kind of 70-461 pdf mumbled3 CRISC pdf to myself at the prices of 70-461 pdf all these CAS-002 simulations toys, and wondered if the grandkids would even play 300-206 dumps whit4 them. I found Prokeyshop myself in the doll aisle5. Out of the corner of my eye I saw a 70-461 pdf little boy about 5 holding a lovely doll.He kept touching6 her hair and he held her so gently. I could not seem to help myself. I just kept Tpexam loking over at the little boy Prokeyshop 300-070 Study Guide Prokeyshop and CRISC pdf wondered who the CRISC pdf doll was for. 300-070 Study Guide I watched him turn to a woman and he called his aunt by name 1Z0-061 Practice Test and said, “Are you 300-206 dumps CAS-002 simulations 1Z0-061 Practice Test sure I don’t have enough money?” She Prokeyshop replied a bit CRISC pdf impatiently, CAS-002 simulations “You know that you don’t have 300-206 dumps Prokeyshop enough money for it.” The aunt told the little boy 1Z0-061 Practice Test not to go anywhere that Tpexam she had to go Tpexam and get 300-070 Study Guide some other things and would be back in a few minutes. And then she left the aisle. The boy continued to hold the doll. CRISC pdf After a 300-070 Study Guide bit I asked the 70-461 pdf boy who the doll was for. He said, “It is the doll my sister wanted so badly for Chirsmas. She Tpexam just knew that Santa would bring it. “I told him that maybe Santa CRISC pdf was going to bring it . CAS-002 simulations He said, “No, Santa can’t go where my sister is…. I have 1Z0-061 Practice Test to give the doll to my Mama to take to CAS-002 simulations her. “I asked him where his siter was. He looked CAS-002 simulations at 1Z0-061 Practice Test me with the 300-206 dumps saddest eyes and said, “She was gone to be with 1Z0-061 Practice Test 1Z0-061 Practice Test Jesus. My Daddy says that Prokeyshop Mamma is going to have Tpexam to go be with 70-461 pdf her.” My heart Tpexam nearly 300-070 Study Guide stopped beating. Then the boy looked at me 1Z0-061 Practice Test again and said, “I told my Daddy to tell Tpexam my Mama not to Prokeyshop Prokeyshop go yet. I told him to tell her to wait till I got back Tpexam from the store.” Then he 300-206 dumps CRISC pdf asked me 300-070 Study Guide if i wanted to see his picture. I told 70-461 pdf him I’d love to. CAS-002 simulations He pulled out some picture he’d had taken at the front of the store. He said, “I want my Mama to Tpexam take this with her so CAS-002 simulations the dosen’t ever forget me. I love my 300-206 dumps Mama so very much and I wish she dind not have to leave CRISC pdf CRISC pdf me.But Daddy says she 1Z0-061 Practice Test will need to be with Prokeyshop Tpexam my sister.” I saw that the little boy had lowered 70-461 pdf his head and had grown so qiuet. While he was not looking 300-070 Study Guide I reached into my purse 1Z0-061 Practice Test and pilled out a handful of bills. I asked the little boy, “Shall 300-206 dumps Tpexam we count that miney one 1Z0-061 Practice Test more time?” He 300-206 dumps grew excited and said, “Yes,I just know it has 300-206 dumps to be enough.” So I slipped my 300-070 Study Guide CAS-002 simulations money in with his and we began to count it 1Z0-061 Practice Test . Of course it was plenty for the doll. He softly Prokeyshop said, “Thank you Jesus for giving me enough money.” Then the boy said, “I just asked Jesus 300-070 Study Guide to give me enough money to buy this 300-070 Study Guide doll so Mama can take it with her to give my sister. And he heard my 1Z0-061 Practice Test prayer. I wanted to ask him give for enough to buy my Mama a CRISC pdf white Prokeyshop rose, but I didn’t ask him, but he gave me CAS-002 simulations enough to buy Tpexam the doll and a rose for my Mama. She loves white rose 1Z0-061 Practice Test so much. “In a few minutes CAS-002 simulations the aunt came back and 300-206 dumps I wheeled my cart away. I could not keep from 70-461 pdf CAS-002 simulations thinking about Prokeyshop the little boy as I finished my CRISC pdf shoppong in a ttally different spirit than when 70-461 pdf I had started. And I Prokeyshop kept remembering Prokeyshop a story I had seen in 300-206 dumps the newspaper several days earlier about a drunk driver hitting a 70-461 pdf car and killing7 a little girl and the Mother 1Z0-061 Practice Test was in Prokeyshop serious condition. The family was deciding 300-070 Study Guide 300-070 Study Guide on whether 300-070 Study Guide to remove the life support. Now surely this little boy CRISC pdf did not belong with that story.Two days later I 300-070 Study Guide read in the Prokeyshop paper CAS-002 simulations where CAS-002 simulations the family 300-206 dumps had disconnected the life support and the young woman had 300-206 dumps died. I CRISC pdf could not forget the little boy and just kept Tpexam wondering if Tpexam the Tpexam two 70-461 pdf 70-461 pdf were somehow connected. Later that day, I 300-206 dumps could not help myself and I went out and bought aome white roses and took them to the funeral home where the yough woman was CRISC pdf .And there she was holding a lovely white rose, the beautiful doll, and the picture of the little boy in the store. 70-461 pdf I left there in CRISC pdf tears, thier life changed forever. The love that CRISC pdf little boy had for his little sisiter and 300-206 dumps his mother was overwhel. And in a split8 second a drunk driver had ripped9 the life of that little boy to pieces.

De barrage in het ZZ was nodig omdat zowel Thomas Gangl met Gyonneke als Tessa Hoeksema met El Vleut H na twee omlopen op vier strafpunten waren ge√ęindigd. Gangl maakte een foutje in de eerste omloop en reed daarna nul, bij Hoeksema was het net andersom. Bijna had Bert Wierts zich met Grand Prix BB ook nog bij de barrage gevoegd, maar hij kreeg in de eerste ronde nog een extra strafpunt voor tijdsoverschrijding.

In de barrage moest Thomas Gangl als eerste met de 8-jarige merrie Gyonneke, die eerder al door zijn directe tegenstander Tessa Hoeksema is uitgebracht. Gangl reed knap rond, maar kreeg in de dubbel wel een paal. Daarmee maakte hij het Hoeksema makkelijk, maar zij raakte in de barrage even de weg kwijt en dat resulteerde in acht strafpunten. ,,Het was voor mij heel spannend, want Tessa had natuurlijk de betere papieren, maar ik ben blij dat ik kampioen ben geworden”, aldus Thomas Gangl.

Tweelingbroer

Samen met zijn tweelingbroer Christoff (reservekampioen in het M achter Martijn Veenstra) runt hij sinds november vorig jaar de eigen stal in Scharmer. Een droom kwam daarmee uit voor de vrolijke, sympathieke broers. ,,We hebben op een aantal plaatsen stallen gehuurd, maar er gaat niets boven de eigen accommodatie. We hebben er lang naar gezocht en zijn blij dat het is gelukt.”

De broers hebben 30 stallen en een eigen binnenbak. De stallen staan vol en het accent komt meer en meer op de sport te liggen. De tweelingbroers bouwden de afgelopen jaren grote bekendheid op omdat ze heel veel paarden zadelmak maakten. ,,Dat doen we nog wel, maar we hebben nu wel wat meer focus op de sportpaarden”, aldus Thomas.

In de klasse Z was geen barrage nodig om de kampioen aan te wijzen. Chantal Windstra reed als enige met haar paard Foberlina (v. Advance) twee foutloze omlopen. Met een totaal van vier strafpunten werd Bert Wierts tweede met Fabiola. Rianne Visscher volgde op de derde plaats met acht strafpunten met Cudame P.

Het was voor de nu 18-jarige Chantal Windstra de tweede keer dat ze provinciaal kampioen klasse Z werd. Op haar 15e behaalde ze de titel al eens met Altanja. Met haar paard Zelly werd ze ook nog vijfde in de klasse M. Er was in huize Windstra nog meer reden voor een feestje, want broertje Robin (12) wist zelfs twee titels in de wacht te slepen bij de pony’s. Hij stuurde Rossum’s C’est La Vie naar de overwinning in het L cat. D/E en won met Carlos de klasse B cat. C.

Emile Drenth van PC De Driesporen werd met Oscar van de Beekerheide Gronings kampioen ZZ bij de pony’s. Clubgenote Nina Smid werd kampioen met Nicky in het Z cat. D/E. Bij de kleine Z-pony’s was de titel voor Elana van Beem met Easy Jumper.