Home » Organisatie Indoor Tolbert kijkt vooral uit naar volgend jaar
nieuws

Organisatie Indoor Tolbert kijkt vooral uit naar volgend jaar

🔴 Tolbert
Indoor Tolbert beleeft van donderdag 21 maart tot en met 30 maart de 31e editie. De voorbereidingen zijn gladjes verlopen. ,,We zijn een goed geoliede machine, iedereen wat er moet gebeuren”, zegt voorzitter Johan Breider aan de vooravond van het evenement.

Indoor Tolbert. Bennie van Es en Maurits van Nassau krijgen de felicitaties van voorzitter Johan Breider.
Johan Breider feliciteert Bennie van Es bij een eerdere editie van Indoor Tolbert.
📸 Steven Stegen

Breider zegt tevreden te zijn over de sponsoring en de deelname. Ook nu weten de Noordelijke toppers de HJC-manege in Tolbert weer feilloos te vinden. Het programma kent geen grote verrassingen. Of het moet al het ontbreken van de Subtop dressuur en de tuigpaarden zijn.

De organisatie heeft daar goede redenen voor, zo zegt Breider. ,,Volgend jaar komen die onderdelen zeker weer terug. Maar dan hopen we ook gebruik te kunnen maken van de nieuwe hal die eigenaar Louwe Mulder gaat bouwen.” De huidige hal is voor een serieuze tuigpaardrubriek eigenlijk te klein. ,,En Subtop wedstrijden zie je ook steeds meer. Met de nieuwe hal kunnen we ons volgend jaar weer onderscheiden.”

Voor startlijsten en uitslagen: klik hier

Daarmee mag de 31e editie van Indoor Tolbert misschien wel als een tussenjaar bestempelen. Breider is het daar niet mee eens. ,,Je kunt misschien van een overgangsjaar spreken. Laat ik het zo zeggen: we hebben iets om naar uit te kijken.”

Indoor Tolbert eindigt op zaterdagavond 30 maart met de Grote Prijs, waarin de finalisten strijden om de nieuwe paardentrailer die wordt aangeboden door Eemsned.

Flinke upgrade

Eigenaar Louwe Mulder broedt al langer op een flinke upgrade van zijn bekende hippisch complex in Tolbert.

De knoop is nu doorgehakt en begin mei gaan de werkzaamheden beginnen. Er komt een nieuwe hal bij met afmetingen van 45 bij 100 meter. Daarmee blijft de HJC-manege het toonaangevende hippisch complex in het Noorden.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net