Home » Age Flapper domineert Roos in de Regio in Winschoten
net binnen springen

Age Flapper domineert Roos in de Regio in Winschoten

🔴 Winschoten
Age Flapper bewees zaterdag bij het springconcours Roos in de Regio in Manege De Dollard zijn topvorm. De ruiter uit Langezwaag won met Hurricane beide Z/ZZ-parcoursen. Ook pakte hij met Fybalia nog een tweede prijs.

Age Flapper Hurricane
Age Flapper won met Hurricane beide Z/ZZ-parcoursen tijdens Roos in de Regio.
📸 Steven Stegen

Flapper begon met een prachtige overwinning in het klassieke parcours. Zeven combinaties drongen tot de barrage door en met een tijd van 28.97 was de Friese ruiter ruimschoots de snelste. Chantal Windstra eindigde met Foberlina als tweede, zij had 30.25 nodig voor een foutloze barrage. Met haar andere paard Helios werd Windstra bovendien nog derde.

In het jachtparcours nam Age Flapper ook al snel de leiding. Hij zette met Hurricane als derde deelnemer al de winnende tijd van 51.10 neer. Als laatste verscheen hij nog in de baan met Fybalia, waar hij ook gas mee gaf en met een tijd van 51.66 ook nog de tweede prijs meepakte. Bert Wierts reed zijn Grand Prix BB naar de derde plaats.

Goede paarden

De dubbele overwinning van Age Flapper vraagt om een verklaring. ,,Tja, wat moet ik zeggen”, lacht hij. ,,Ik denk dat de verklaring is dat ik goede paarden heb. Paarden die er vanaf willen blijven!”

Flapper is in Winschoten nog niet zo’n bekende ruiter. ,,In december was ik hier voor het eerst en toen dacht ik: wow, een mooie accommodatie. Dus ik was vast besloten om hier opnieuw mee te doen.”

Chantal Windstra werd met Islay’s Mist eerste en derde in de klasse M.

Flapper hield zijn paarden tijdens het Fries kampioenschap op stal. ,,Het KNHS-kampioenschap in Ermelo valt samen met Indoor Tolbert, waar ik veel liever heen ga.”

Niet alleen Age Flapper toonde zijn goede vorm bij de vijfde editie van het springconcours Roos in de Regio, ook Chantal Windstra presteerde opvallend sterk. Naast haar mooie succes in het Z/ZZ werd ze in de klasse M derde en eerste met Islay’s Mist (v. Numero Uno).

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net