Home » Ellen Wynia en Floor Vos vooraan bij dressuur CH Groningen
dressuur

Ellen Wynia en Floor Vos vooraan bij dressuur CH Groningen

blokjeGroningen | Stegen.net
Ellen Wynia (Prix St. Georges) en Floor Vos (ZZ-zwaar) waren dinsdag bij het CH Groningen de hoofdrolspelers in de twee dressuurbanen die in het Stadspark waren neergelegd. Wynia won met haar Chakakahn en Vos voerde het klassement aan met Fine-Tuned DFV.

Ellen Wynia met Chakakahn.
Ellen Wynia met Chakakahn.
Steven Stegen

Beide rubrieken hadden daarmee sterke winnaressen, maar in het algemeen was het niveau erg wisselend. In de Prix St. Georges kwamen combinaties aan de start die duidelijk nog het nodige huiswerk hebben te doen en waarbij je je in sommige gevallen zelfs afvraagt hoe ze ooit op dit niveau zijn beland.

Cecile Smit met Edmond.
Cecile Smit werd met Edmond tweede in de Prix St. Georges.
Steven Stegen

De route van Ellen Wynia en Chakakahn is er eentje van de zorgvuldigheid en rust en dat betaalt zich uit. De combinatie groeit nog steeds en kreeg op de grasmat van het Stadspark ook een passende score: 68,824%. Daarmee kwam het duo uit Steenbergen ruimschoots aan kop.

Goede tweede was Cecile Smit en haar reus Edmond. Het is knap hoe Smit deze geweldenaar weet uit te zitten en bijelkaar weet te houden, want want maakt dat paard een slagen als hij door de baan gaat. De jury waardeerde het optreden met 66,912%. Linda Kouwenhoven werd derde met Superhorse Easy. Ze liet hele mooie stukken zien, maar er slopen ook fouten in, zoals bij de wissels. Maar het beeld was verder verzorgd en vriendelijk.

ZZ-zwaar
In de andere baan stond het ZZ-zwaar op het programma en in deze rubriek voerde Floor Vos het klassement aan met haar in super vorm verkerende Fine-Tuned DFV. ,,Ik heb super fijn kunnen rijden, er waren geen fouten en zoals altijd: oortjes er op en gaan!”, meldde Floor Vos enthousiast op Facebook.

Floor Vos won met Fine-Tuned DFV het ZZ-zwaar.
Floor Vos won met Fine-Tuned DFV het ZZ-zwaar.
Steven Stegen

De jury was wel iets verdeeld. De eindscore was een overtuigende 69,857%. Callista Leeuwerke werd op minimale afstand tweede met Santo’s Fatal Love met 69,357%. Linda Kouwenhoven werd ook hier derde, nu met Aragorna’s Figo.

foto’s bekijken en bestellen van CH Groningen, klik hierover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net