Albert Zoer klopt Jur Vrieling in Grote Prijs Indoor Tolbert

  • 31 maart 2019 12:01
door: redactie, 31 maart 2019 12:01

🔴 Tolbert
Indoor Tolbert beleefde zaterdagavond een prachtige finale en kreeg met Albert Zoer een winnaar van formaat. In de spannende barrage bouwde Zoer met Freedom (v. Larino) een knappe voorsprong op, zodat hij met de nieuwe paardentrailer van Eemsned naar huis ging.

Voor de Grote Prijs van deze 31e editie waren 21 combinaties geselecteerd. Daarvan bleven er acht foutloos en daarmee was een boeiende ontknoping gegarandeerd.

Indoor Tolbert 2019 Albert Zoer Freedom
Albert Zoer en Freedom tijdens de ereronde van Indoor Tolbert.
📸 Arjen Schilperoord

Ook Chantal Regter plaatste zich. Ze won vrijdag al de ZZ-rubriek met haar snelle Quilando en was ook nu één van de favorieten. Maar dat was Albert Zoer ook. Hij reed Freedom vrijdag naar de zege in het tweede ZZ-parcours. Ook Jur Vrieling is altijd iemand om rekening mee te houden.

Het waren inderdaad deze drie favorieten die de strijd uiteindelijk wisten te bepalen. Chantal Regter was met een tijd van 30.18 al behoorlijk snel, maar Jur Vrieling wist met Fiumicino van de Kalevallei onder de 30 seconden te duiken. Hij klaarde de klus in 29.85, maar de topruiter uit Holwierde zag de aantrekkelijke hoofdprijs van Eemsned toch nog aan zijn neus voorbij gaan, net als vorig jaar trouwens, toen hij zijn partner Suzanne Tepper voor moest laten gaan.

Albert Zoer bewees opnieuw dat hij met Freedom in uitstekende vorm verkeert. Een rit om in te lijsten werd het. De combinatie uit Echten verpletterde met een tijd van 27.98 de concurrentie.

Het was niet de eerste keer dat Zoer het hoofdnummer in de HJC-manege wist te winnen. In 2003 sleepte hij de hoofdprijs van Indoor Tolbert in de wacht met de legendarische Okidoki.Grote Prijs Indoor Tolbert 2019
ruiter paard
1. Albert Zoer Freedom
v. Larino
0-27.98
2. Jur Vrieling Fiumicino van de Kalevallei
v. Pilot Blue
0-29.85
3. Chantal Regter Quilando
v. Quintender
0-30.18
4. Lynn Bulthuis Cracker Jack
v. Veneur
0-39.85
5. Hylke de Jong Headline Q
v. Zirocco Blue
4-31.29