archief
contact
+31 6 53239630

Hans Peter Minderhoud grijpt KNHS-titel met Zanardi

🔴 ERMELO Hans Peter Minderhoud werd zaterdag KNHS indoorkampioen in de Grand Prix. Met de schimmel Zanardi klopte hij Marlies van Baalen. Voor de Grand Prix werd de kür geschrapt. Adelinde Cornelissen werd kampioen in de lichte tour

🔴 Ermelo
Hans Peter Minderhoud werd zaterdag KNHS indoorkampioen in de Grand Prix. Met de schimmel Zanardi klopte hij Marlies van Baalen. Voor de Grand Prix werd de kür geschrapt. Adelinde Cornelissen werd kampioen in de lichte tour met Governor-STR (v. Totilas).

In de Grand Prix kwamen 13 combinaties aan start. TeamNL-ruiter Hans Peter Minderhoud scoorde 72,319% met de schimmel-hengst Zanardi en is daarmee de kampioen zware tour van het indoorkampioenschap. Achter Hans Peter Minderhoud eindigde Marlies van Baalen als tweede met Ben Johnson met een score van 71,522%. De derde plaats werd ook ingevuld door Theo Hanzon met Helena vh Goorhof met 70,833%.

Hans Peter Minderhoud - Zanardi
Hans Peter Minderhoud werd met Zanardi KNHS-kampioen zware tour.
📸 Ingrid Truijens

Minderhoud: ,,Zanardi heeft soms grote ogen. Gisteren hebben we al even in de baan gereden en toen was hij nog best kijkerig. Vanmorgen vroeg heb ik nog even om de ring gestapt en het was precies goed in de proef. Met dit paard komt het goed uit dat er geen prijsuitreiking ter paard is, maar met een paard als Dream Boy maakt het mij niet uit.”

De kampioen vervolgt: ,,Ik kan mij voorstellen dat veel ruiters het wel jammer vinden als je een paard hebt wat rustig blijft tijdens de prijsuitreiking. Zanardi wil niet meer stilstaan als mensen beginnen te klappen en muziek maken, dan springt hij enkel nog maar in de lucht. Ik heb het met hem wel eens geprobeerd, maar toen besloten het niet meer te doen. De wedstrijd erna heb ik er dan ook nog vaak last van als hij de ring binnenkomt.”

Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen en Governor-STR hebben met een ijzersterke kür het KNHS Indoorkampioenschap in de Lichte Tour binnengesleept. In de eerste proef kwam Joyce Heuitink met Gaudi Vita nog als winnaar uit de baan, maar haar voorsprong bleek uiteindelijk niet groot genoeg, zilver werd haar deel. Brons ging naar Nicky Snijder (Nieuwleusen) en zijn Game Boy STH.

Cornelissen: ,,Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden was het een goed gevoel. Vanmorgen tijdens de proef was het druk op het losrijterrein. Het is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt, maar tijdens de kür vanmiddag was hij scherp en gaf hij mij een heel fijn gevoel.”

KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis boekte met haar krachtpatser TC Athene al tal van geweldige resultaten. Nu mocht zij ook de titel KNHS indoorkampioen klasse U-25 op haar naam erbij schrijven. Met een score van 72,692% pakte zij het goud en stapte Jeanine zeer tevreden en met een fantastisch gevoel haar paard af. Achter Jeanine Nieuwenhuis won Jasmien de Koeyer met Esperanza op minimale achterstand zilver en Carlijn Huberts met Watoeshi brons.

Esmée Donkers reed met Chaina ruim drie procent los van de nummer 2 en won het kampioenschap van de Young Riders met een score van 72,206%. Met 69,069% won Diana van de Bovenkamp op Evita Ronia het zilver. Brons was voor Demy Kurstjens en haar Kingsley Chaplin DK met 68,529%.

Marten Luiten werd gehuldigd als eerste kampioen van de KNHS Indoorkampioenschappen 2019. Met een mooie proef schreef Luiten met Fynona het kampioenschap bij de Junioren op zijn naam. Sanne van der Pols won het zilver met Excellentie.

🔴 Stegen.net | Knhs

Uitslag Grand Prix 2019 Horka Prijs
Goud Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Zanardi (v. Rubels), 72,319%
Zilver Marlies van Baalen (Brakel) – Ben Johnson (v. Johnson), 71,522%
Brons Theo Hanzon (Nuland) – Helena vh Goorhof (v. Gribaldi), 70,833%

Lichte Tour Pavo Prijs
Goud Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Governor-Str (v. Totilas), 71,373%-78,083% totaal 74,728%
Zilver Joyce Heuitink (Groenlo) – Gaudi Vita (v. Apache), 72,892%-75,375% totaal 74,134%
Brons Nicky Snijder (Nieuwleusen) – Game Boy STH (v. Andretti), 68,922%-70,833% totaal 69,878%

U25 Pikeur Prijs
Goud Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – Tc Athene (v. United), 72,692%
Zilver Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen)- Esperanza (v. Desperados), 72,564%
Brons Carlijn Huberts (Beers (NB)) – Watoeshi (v. Rousseau), 68,419%

Young Riders Horka Prijs
Goud Esmee Donkers (Venhorst) – Chaina (v. Sir Donnerhall), 72,206%
Zilver Diana van de Bovenkamp (Voorthuizen) – Evita Ronia (v. Westpoint), 69,069%
Brons Demy Kurstjens (Helvoirt) – Kingsley Chaplin DK (v. Johnson), 68,529%

Junioren Divoza Prijs
Goud Marten Luiten (Winschoten) – Fynona (v. Ampère), 72,121%
Zilver Sanne van der Pols (Abbenbroek) – Excellentie (v. Don Schufro), 70,859%
Brons Shanna Baars (Nieuw-Vennep) – Farzana G (v. Ampère), 70,455%

Children:
1. Anniek van Dulst (Ermelo) – Isala’s Arielle (v. Kosmo Van Orchid’s), 72,244%
2. Senna Evers (Kwadijk) – Happy Feet (v. Tuschinski), 68,846%
3. Bente Feenstra (Leek) – Be Different (v. Bachelor), 64,679%

Total
10
Shares
gerelateerde berichten
Total
10
Share