Home » Marten Luiten KNHS-kampioen bij de Junioren
Marten Luiten en Fynona
dressuur

Marten Luiten KNHS-kampioen bij de Junioren

🔴 Ermelo
Marten Luiten is zaterdag KNHS-kampioen geworden bij de Junioren. Met zijn paard Fynona bouwde de ruiter uit Winschoten een ruime voorsprong op. Luiten schreef geschiedenis door als eerste ruiter zonder paard de ereronde te doen.

Die ereronde werd onlangs voor dressuurcombinaties afgeschaft door de KNHS tijdens haar kampioenschappen. En dus ‘galoppeerde’ Marten maar zelf door de baan in Ermelo. In die zelfde baan reed hij daarvoor Fynona (v. Ampère) naar de prima score van 72,121%. Daarmee hield hij Sanne van der Pols met Excellentie (70,859%) ruimschoots achter zich.

Na zijn proef vertelt Luiten enthousiast over het verloop van zijn wedstrijd. ,,Ik was heel tevreden, het was een proef die eigenlijk bijna foutloos was, ik had even een spanningsmomentje, maar verder ging het heel vloeiend. Mijn paard heeft drie goede gangen en is mooi stil in de aanleuning, daar scoren we op. Dit jaar mik ik op de observatiewedstrijden voor het EK, en daarna zien we wel wat er op ons pad komt.”

Voor Marten, die in oktober 18 wordt en dus aan zijn laatste jaar bij de junioren bezig is, wordt het een druk jaar. Naast het rijden van twee paarden zit hij in zijn eindexamen jaar van het gymnasium.

🔴 Stegen.net | Knhs

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net