archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten KNHS-kam­pi­oen bij de Junioren

🔴 ERMELO Marten Luiten is zater­dag KNHS-kam­pi­oen gewor­den bij de Junioren. Met zijn paard Fynona bouwde de rui­ter uit Winschoten een ruime voor­sprong op. Luiten schreef geschie­de­nis door als eer­ste rui­ter zon­der paard de ere­ronde te doen. 
Marten Luiten en Fynona

🔴 Ermelo
Marten Luiten is zater­dag KNHS-kam­pi­oen gewor­den bij de Junioren. Met zijn paard Fynona bouwde de rui­ter uit Winschoten een ruime voor­sprong op. Luiten schreef geschie­de­nis door als eer­ste rui­ter zon­der paard de ere­ronde te doen.

Die ere­ronde werd onlangs voor dres­suur­com­bi­na­ties afge­schaft door de KNHS tij­dens haar kam­pi­oen­schap­pen. En dus ‘galop­peerde’ Marten maar zelf door de baan in Ermelo. In die zelfde baan reed hij daar­voor Fynona (v. Ampère) naar de prima score van 72,121%. Daarmee hield hij Sanne van der Pols met Excellentie (70,859%) ruim­schoots ach­ter zich.

Na zijn proef ver­telt Luiten enthou­si­ast over het ver­loop van zijn wed­strijd. „Ik was heel tevre­den, het was een proef die eigen­lijk bijna fout­loos was, ik had even een span­nings­mo­mentje, maar ver­der ging het heel vloei­end. Mijn paard heeft drie goede gan­gen en is mooi stil in de aan­leu­ning, daar sco­ren we op. Dit jaar mik ik op de obser­va­tie­wed­strij­den voor het EK, en daarna zien we wel wat er op ons pad komt.”

Voor Marten, die in okto­ber 18 wordt en dus aan zijn laat­ste jaar bij de juni­o­ren bezig is, wordt het een druk jaar. Naast het rij­den van twee paar­den zit hij in zijn eind­exa­men jaar van het gymnasium.

🔴 Stegen.net | Knhs
gerelateerde berichten
Total
24
Share