archief
contact
+31 6 53239630

Marleen Meijer domineert ZZ-klasse tijdens Drents kampioenschap

BEILEN – Marleen Meijer drukte een duidelijk stempel op het Drents kampioenschap klasse ZZ. De amazone uit Emmen werd kampioen met Carmel en ook nog derde met Abrinosa. ,,Vooraf teken je voor zo’n resultaat. Dit is echt genieten.”
Marleen Meijer werd met Carmel Drents kampioen in de klasse ZZ. foto: Steven Stegen
Marleen Meijer werd met Carmel Drents kampioen in de klasse ZZ. FOTO: Steven Stegen

Beilen | STEGEN.NET

Marleen Meijer drukte een duidelijk stempel op het Drents kampioenschap klasse ZZ. De amazone uit Emmen werd kampioen met Carmel en ook nog derde met Abrinosa.
Marleen Meijer werd met Carmel Drents kampioen in de klasse ZZ. foto: Steven Stegen
Marleen Meijer werd met Carmel Drents kampioen in de klasse ZZ.
FOTO: Steven Stegen

Vijf combinaties bleven in de beide omlopen foutloos in het parcours dat door Kris van Gelder was opgesteld. Marleen Meijer kon met twee paarden in de barrage risico’s nemen. En dat deed ze. Met Abrinosa (v. Emilion) zette ze de snelste tijd neer, maar dat ging wel ten koste van een balk.

Genieten
Met haar andere paard Carmel (v. Utopie) deed ze het iets rustiger aan, maar bleef ze wel foutloos. Ze hield daarmee John Popely met Lancer op de tweede plaats. ,,Vooraf teken je natuurlijk voor zo’n mooi resultaat. Dit is echt genieten”, aldus Meijer.

In de klasse Z eiste Lennard de Boer de Drentse titel op. Hij zette in de barrage een zeer snelle rit neer met Falanita (v. Corland) en klopte daarmee Judith Schaaphok met Delzerina (c. Cardento). De plaatsen drie en vier waren voor Lisa Broekert met respectievelijk Daimler en Florusa H. De klasse M werd op donderdagavond gewonnen door Peter Hokse met Gontos.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel