Isabell Werth wint Grand Prix bij finale wereldbeker

Isabell Werth wint Grand Prix bij finale wereldbeker

5 april 2019 19:27 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 2 minuten

🔴 Göteborg
Emmelie Scholtens en Hans Peter Minderhoud zijn prima begonnen aan de finale van de wereldbeker dressuur in het Zweedse Gothenburg. Beiden scoorden ruim 75% in de Grand Prix en staan daarmee op de respectievelijk de zevende en achtste plaats. Isabell Werth won het eerste onderdeel.

Isabell Werth Weihegold
Isabell Werth verlaat tevreden de baan na haar proef met Weihegold.
📸 FEI | Liz Gregg

De Grand Prix van vrijdag is het eerste onderdeel van deze wereldbekerfinale en de uitslag is van belangrijke invloed op de startvolgorde voor de kür die zaterdag vanaf 16.00 uur verreden wordt. Het resultaat in de kür zaterdag is alles bepalend voor de einduitslag van de wereldbekerfinale.  

Emmelie Scholtens en haar beeldschone Apache kregen kort voor de finale van wereldbond FEI een extra startplaats toebedeeld. Een startplaats die ze helemaal waarmaakten, de combinatie begon briljant aan de proef en stond de eerste onderdelen zelfs bovenaan. 

Uiteindelijk werd hun score 75.792%. ,,Hoe we hier naartoe zijn gekomen is ook al briljant. Dat was eigenlijk niet de opzet. Als je dan toch naar de finale mag, dan is het heel tof om zo goed te rijden. De laatste tijd is Apache goed in vorm, in Den Bosch liep hij ook heel goed. Daarom had ik ook extra zin om hier naartoe te gaan.”

Bij binnenkomst hinnikte Apache en daar werd op gereageerd door het publiek. ,,Het is het rare met hem, dan kom je bij A binnen en dan weet hij dat de proef begint en hij op moet letten. Apache is echt intelligent.”  

Emmelie heeft nu een WK en wereldbekerfinale gereden met Apache. ,,Dromen worden echt werkelijkheid. Dit had ik nooit verwacht toen ik hem begon te rijden en dit is voor mij wel extra bijzonder.”

Voor Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. kwam er uiteindelijk 75.326% op het scorebord. Minderhoud was tevreden over zijn prestatie met de elfjarige hengst. ,,We hadden geen fouten en het is hier toch echt weer anders allemaal,” vertelt hij na afloop. 

,,Je wilt altijd beter en natuurlijk ben je kritisch, maar vorig jaar rond deze tijd liep hij zijn eerste internationale Grand Prix in Nieuw en St. Joosland. Als je ziet wat hij dit seizoen allemaal al gedaan heeft en dat hij dan nu 75% loopt in de wereldbekerfinale, dan is dat gewoon goed. En ik weet dat het echt nog wel beter kan, in sommige stukken was ik hem een klein beetje kwijt. We hadden een paar slingertjes, bij het achterwaarts gaan en in de eerste piaffe had hij er iets meer ‘aan gemoeten’, maar over het geheel genomen ben ik hartstikke tevreden. Dream Boy heeft zich in een jaar tijd ontzettend goed ontwikkeld.”

Uitslag Grand Prix Longines FEI World Cup:

1. Isabell Werth (Dui) – Weihegold, 81.755%
2. Laura Graves (USA) – Verdades, 80.109%
3. Daniel Bachmann Andersen (Den) – Blue Horse Zack, 78.125%

7. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 75.792%
8. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – GLOCK’s Dream Boy, 75.326%

🔴 Stegen.net | Knhs