Engie Wallace – Kwakkel en Marten Luiten vallen op in Exloo

Engie Wallace – Kwakkel en Marten Luiten vallen op in Exloo

12 mei 2019 20:00 0 Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

🔴 Exloo
Engie Wallace – Kwakkel reed zich zich zondag bij de nationale dressuurwedstrijd in Exloo flink in de schijnwerpers. De amazone uit Heerde behaalde twee overwinningen, waarbij ze vooral met Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill) veel indruk wist te maken. Bij de Kostendrukkers Cup voor Junioren zette Marten Luiten een excellente prestatie neer.

Engie Wallace - Kwakkel met Eyecatcher
Engie Wallace – Kwakkel met Custom Zadels Eyecatcher.
📸 Steven Stegen

De wedstrijd in Exloo was een mooie opmaat voor de internationale wedstrijd die van 27 tot en met 30 juni op het programma staat. Maar eerst was er deze mooie zondag met een stralende zon, maar wel frisse wind. De banen waren deze keer in de lengte op de all-weather bodem gelegd en dat sloeg bij iedereen goed aan.

Engie Wallace – Kwakkel reed zelf voor het eerst in Exloo. ,,Ik was hier wel al met m’n dochter geweest en toen dacht ik gelijk: wow, een mooie accommodatie, daar wil ik ook wel eens rijden.”

En dat deed ze met succes. Met een score van 72,206% won ze de Intermédiaire I met de veel afdruk tonende en erg mooi bergop lopende Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill). Laura Zwart reed De Mersken Lumen Express naar de tweede plaats (69,657%) en Rachelle Buining pakte met Rythm and Blues (66,765%) de derde plaats.

Winnares Engie Wallace – Kwakkel toonde zich enthousiast over haar Eyecatcher. ,,Gisteren reden we in Wezep en nu in Exloo. Ik kies er bewust voor om hem twee dagen achter elkaar te starten, want dat heb je op het NK ook. Dit is onze laatste wedstrijd voor het NK.” De score in Exloo was voor de Gelderse amazone een persoonlijk record.

De beste prestatie in de Intermédiaire II werd neergezet door Simone Pearce met Millenium. Zij scoorde 68,137% en liet daarmee Marjan Hooge met Ego Tripper Texel (v. Jazz) ruimschoots achter zich. Hooge zag haar optreden beloond met 62,892%.

Ina Beuving maakte een mooie rentree na een wedstrijdpauze van een aantal maanden. Zij werd met Dinant B vierde met 61,127%. De Grand Prix werd gewonnen door Jean-René Luijmes met Aswin.

Marten Luiten

Marten Luiten won met overmacht de wedstrijd voor Junioren. Hij maakte grote indruk met Fynona (v. Ampère) met zijn rustig en precies gereden proef.

Marten Luiten Fynona
Marten Luiten met Fynona.
📸 Steven Stegen

De drie juryleden plaatsten de combinatie uit Winschoten unaniem aan kop, met een gemiddelde van 74,242%. Ook de score van de nummer twee, Micky Schelstraete en haar Grand-Charmeur, mocht er zijn: 71,263%.

De Greenpoint Kostendrukkers Cup bij de Young Riders werd nipt gewonnen door Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) met een score van 70,735%. Kimberly Pap werd met Vloet Victory tweede met 70,686%.

🐴 Paardensportnoord