Mooie thuiszege Marcelle Hokse op geslaagd CH Rouveen

Share
  • 20 mei 2019 07:30

door: redactie, 20 mei 2019 07:30
🔴 Rouveen
Stegen.net

Marcelle Hokse heeft zaterdag op geweldige wijze een thuisoverwinning gepakt op het CH Rouveen. Met haar paard Example won ze de hoogste springklasse, het ZZ.

Een zwaarbevochten overwinning, want de concurrentie was enorm. Met name de Friezin Marriët Smit-Hoekstra, die zaterdag ook in topvorm verkeerde en het Z won, had de tijd zeer scherp gezet. Zij werd tweede.

De prijsuitreiking van de finale van CH Rouveen.

Naast Marcelle Hokse, die op de grens van Staphorst en Rouveen geboren en getogen is en hier nog steeds haar springstal heeft, was ook het Rouveense publiek de grote winnaar. Ze kregen een dag lang fantastische sport aangeleverd, de weersomstandigheden waren perfect en de shows met paarden en pony’s prachtig. Naast de paardenliefhebbers uit heel Nederland leek het hele dorp uitgelopen.

Die sfeer, waarin mensen—waaronder veel gezinnen met jonge kinderen–uit het dorp één keer per jaar het paardenconcours bezoeken en zich mixen met de vele kenners, is zo kenmerkend voor de gezellige sfeer op CH Rouveen.

Complimenten

De organisatie mocht veel complimenten in ontvangst nemen na afloop. Zoals springruiter Wilfred Harke schreef op zijn Facebook pagina: ,,We hebben gisteren een top concours gehad in Rouveen. Dan is een grasbodem toch wel het mooist en gezelligst.”

Ook de tuigpaardenrijders waren positief. Harrie van Middelaar won de ereklasse, de hoogste rubriek van de tuigpaarden met fokhengst Delviro. Linda Boelens won met El Nino. Eigenaar van El Nino en partner van Linda is Lammert Tel. ,,We hebben mooie tuigpaardensport beleefd op het geweldig georganiseerde CH Rouveen. Linda won het damesnummer met El Nino, die ook tweede werd in een hele sterke grote Limietklasse. “