Marcelle Hokse wint sterk bezet Outdoor Zuidwolde

Share
  • 13 mei 2019 08:39

door: redactie, 13 mei 2019 08:39

🔴 Veeningen
Outdoor Zuidwolde trok ook dit jaar weer een enorm aantal springruiters naar het schitterende terrein in Veeningen. De afsluitende Grote Prijs op 1.40-niveau werd gewonnen door Marcelle Hokse. De amazone uit Staphorst was de beste met haar paard Example.

Marcelle Hokse met Example (v. Ultimo).
Marcelle Hokse met haar toppaard Example (v. Ultimo). (archief)
📸 Steven Stegen

Voor Hokse was het een prima opmaat naar het CH De Wolden dat in juli twee weken lang op dezelfde terreinen wordt verreden. Ook bij het NK Mierlo liet ze zich met Example al overtuigend zien. In het sterke deelnemersveld bij Outdoor Zuidwolde kreeg ze het zeker niet cadeau. Bijna de helft van de deelnemers bleef foutloos in de omloop.

Hard rijden

De barrage telde niet minder dan 26 deelnemers, een ongekend aantal. Marcelle Hokse moest dus hard rijden en dat deed ze ook met de prima meedenkende Example (v. Ultimo). De meeste concurrentie kwam van Conor Drain. De Ierse ruiter bood goed tegenstand en werd knap tweede en derde, respectievelijk met Fieldmaster en Forever.

Ook vrijdag werd een 1.40 verreden. Hierin eiste Sanne Thijssen de overwinning op met Bacardi (v. Numero Uno). Ze reed als enige onder de 40 seconden foutloos rond. Henri Stegeman werd met Eneavor tweede en daarna volgden Sander Naber (Goldina) en Marleen Meijer (Abrinosa). De Six Bar op zaterdag werd gewonnen door Monique van den Broek met Highway HBC.