CH De Wolden kijkt uit naar EK: ‘we zijn er helemaal klaar voor’

CH De Wolden kijkt uit naar EK: ‘we zijn er helemaal klaar voor’

26 juni 2019 19:54 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

🔴 Veeningen
Of hij al zenuwachtig is? ,,Ben je gek, we zijn er helemaal klaar voor!” Dat zegt Christiaan Hendriksen, voorzitter van het CH De Wolden en ook organisator van het EK-springen voor jonge springruiters van van 7 tot en met 14 juli in Veeningen.

Christiaan Hendriksen EK-springen De Wolden
Christiaan Hendriksen van CH De Wolden vertelt over het EK voor jonge springruiters.
📸 Steven Stegen

Blakend van optimisme schetste de organisatie woensdagmiddag de stand van zaken, in het bijzijn van de bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs. Ook Gerrit Veenstra (Junioren) en Wesley de Boer (Children) waren van de partij.

Alles loopt vooralsnog op rolletjes. ,,We hebben natuurlijk al de nodige ervaring opgedaan, want het CH De Wolden beleeft dit jaar de 15e editie”, legt Hendriksen uit. De ’normale’ concoursen worden van 18 tot en met 21 en van 25 tot en met 28 juli verreden.

Accommodatie verbeteren

De Wolden kreeg het EK voor jonge springruiters in 2017 toegewezen door de FEI. ,,Er was daarna nog alle tijd om de accommodatie verder te verbeteren”, aldus voorzitter Hendriksen. “Er liggen nu nieuwe bodems in de springringen, de inrijpiste heeft een eb- en vloedbodem en er is veel gedaan om de waterhuishouding te verbeteren, zodat er geen water in de stallen kan komen.”

De bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat.
📸 Steven Stegen

Bondscoach Luc Steeghs van de Junioren en Young Riders kent de accommodatie in Veeningen goed. “Ik heb hier zelf in het verleden gereden, toen het nog op gras was. Het is hier prima. Er is veel gebeurd om de accommodatie te verbeteren.” Steeghs hoopt op thuisvoordeel en dus medailles. ,,Het is zeker een voordeel dat het in eigen land is. Tegelijk is daarmee de druk om te presteren ook groter.”

Collega bondscoach Edwin Hoogenraat vertelde over de uitgebreide selectieprocedure. ,,We gaan niet over één nacht is. We kijken echt wat een combinatie in de mars heeft. Maar de keus blijft altijd lastig. Je hebt met paarden te maken, met ruiters, maar ook met ouders. Die kunnen onze keuzes niet altijd volgen. Aan ons dan de taak om het nogmaals uit te leggen.”

🐴 Paardensportnoord

Deel dit bericht