CSI Twente: Marc Houtzager maakt indruk met Sterrehof’s Dante

CSI Twente: Marc Houtzager maakt indruk met Sterrehof’s Dante

23 juni 2019 10:57 Uit

Door Willem Pfeiffer
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 Geesteren
Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen heen vloog tijdens het CHIO Twente. De ruiter uit Rouveen won met Sterrehof’s Dante het 1.50 direct op tijd.

De ruiter uit Rouveen scheerde’ als ‘vliegende Hollander’ met zijn bruine merrie messcherp over de obstakels en pakte de zege met liefst 2,85 seconden voorsprong op zijn naaste belager Billy Twomey met de tien jaar oude bruine merrie Lady Lois.

Marc Houtzager Sterrehof's Dante CSI Twente
Marc Houtzager en Sterrehof’s Dante bij hun winnende rit in Geesteren.
📸 CSI Twente | Digishots

Frank Schuttert had ruim vier tellen achterstand op zijn ontketende landgenoot, maar greep met zijn negen jarige bruine merrie wel de derde prijs.

‘Niet de bedoeling’

,,Het was niet de bedoeling dat ze zĂł hard liep”, lachte Marc Houtzager na de prijsuitreiking. ,,Het is van nature een snel paard met enorm veel galop en ze is ook in de lucht heel rap. Het liep gewoon zoals het moet. Ik hoef er niet plat op te gaan liggen om een galopsprong minder te kunnen rijden dan anderen.”

In de Grote Prijs van Twente kwam de combinatie vrijdagavond nog met een springfout uit de ring. ,,Maar ze is heel voorzichtig en heeft alle mogelijkheden. Ik bouw haar ook heel bewust op. De ene keer een kleinere wedstrijd, dan weer een grotere. Je moet bij haar wel het management voor elkaar hebben.”

Houtzager, ook vorig jaar al goed voor een zege in een ‘dikke’ proef, gaat vol vertrouwen richting zondag als hij met Sterrehof’s Calimero begint aan de strijd om de Longines FEI Nations Cup. ,,Ik denk dat we een heel goed team hebben. Ik verwacht dat we hoog kunnen eindigen en hoop natuurlijk dat we winnen. Dat zou een mooie afsluiting van dit evenement zijn.”

Maikel van der Vleuten, een dag eerder winnaar van de Longines Grote Prijs van Twente, moest in de rubriek over 1,45 meter op tijd om de Hulshoff Prijs met zijn achtjarige schimmelmerrie Sildouch Z alleen de Braziliaan Pedro Veniss met Sun Flower du Theil voor zich dulden, hoewel de Brabander de scherp gestelde tijd niet helemaal haalde. 

Dat was in de proef voor veel ruiters een probleem. Ook Aniek Diks met de bruine merrie Fiarabo en Chantal Regter met de bruine ruin Eamelusina ontsnapten niet aan een tijdfout. Ondanks ook nog een springfout werden ze toch achtste en negende.

🐴 Paardensportnoord