Home » Maikel van der Vleuten op CSI Twente in voetsporen van zijn vader
springen

Maikel van der Vleuten op CSI Twente in voetsporen van zijn vader

🔴 Geesteren
De Longines Grote Prijs van Twente op het CHIO in Geesteren is vrijdagavond gewonnen door Maikel van der Vleuten. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Eric, die tien jaar geleden het hoofdnummer van het CSI Twente won.

Van der Vleuten senior zegevierde destijds met VDL Groep Tomboy. Zoon Maikel klaarde de klus vrijdagavond met de schimmel Dana Blue (v. Mr. Blue).

Maikel van der Vleuten Dana Blue CSI Twente
Maikel van der Vleuten en Dana Blue bij het CSI Twente.
📸 CSI Twente | Digishots

,,Keimooi”, vond Van der Vleuten, ,,om na je vader ook zelf de naam op zo’n mooie lijst te hebben staan. Dana Blue deed het geweldig. Ze is van nature heel rap. En als ik maar kijk, gaat zij al de kant op die ik in gedachten heb.”

Van  der Vleuten versloeg de Duitse wereldkampioene Simone Blum, die met de twaalfjarige vosmerrie DSP Alice vergeefs jacht maakte op de Nederlander en 1,4 seconde bij hem achterbleef. 

Kevin Jochems reed keurig naar de derde plek met de elfjarige bruine hengst Castello en ging de Duitse combinaties Janne-Frederike Meyer-Zimmermann met Buettner’s Minimax en Maurice Tebbel met Don Diarado vooraf. ,,Het was voor mij vooraf al duidelijk dat ik op snelheid geen kans zou maken tegen Michel en ook Simone heeft een super snel paard. Ik ben hartstikke tevreden.” Doron Kuipers maakte met de elfjarige vosruin Charley het eerste zestal vol.

Het CSI Twente, na 25 jaar weer omgedoopt in CHIO, kreeg in Maikel van der Vleuten na vijf jaar weer eens een Nederlandse winnaar van de Grote Prijs. In 2014 reed Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue naar de overwinning.

Zondag valt opnieuw een boeiende confrontatie tussen de sterkste Duitsers en Nederlanders te wachten als de Longines FEI Nations Cup op het Erve Maathuis op het programma staat. 

Nations Cup

Maikel van der Vleuten, hard op weg naar een plekje in de Nederlandse ploeg voor het EK in Rotterdam, rijdt dan opnieuw met Dana Blue, Simone Blum weer met Alice. ,,Dan moet ik weer twee goede rondjes rijden. Dana Blue heeft nog wel lucht over, ik heb vandaag niet alles gegeven.”

🔴 Stegen.net

Deel dit met je vrienden