James Paterson-Robinson wint CSI Twente

Share
  • 13 juli 2010 09:48

door: redactie, 13 juli 2010 09:48

GEESTEREN – De Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy is zondag op het Erve Maathuis gewonnen door de AustraliĂ«r James Paterson-Robinson met zijn hengst Niack de L’Abbaye. Hij reed foutloos naar een tijd van 54,63 seconde.

Natale Chiaudani uit Italië werd met Snai Gratina tweede op 0,58 seconde. Als derde eindigde Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi (55,38). Jeroen Dubbeldam werd met BMC van Grunsven Simon vijfde.

Paterson-Robinson, vrijwel zeker van een startbewijs met de Aussies bij het WK in Kentucky, woont al tien jaar in Nederland, waarvan de laatste tweeĂ«nhalf jaar samen met de Nederlandse amazone Aniek Poels. Hij reageerde verbluft op zijn knappe overwinning. ,,Geweldig, echt geweldig”, sprak hij in prima Nederlands. ,,Mijn eerste zorg in de winnaarronde was om voor de tweede keer foutloos te blijven.”

De nul houden was in de eerste omloop slechts drie concurrenten gegeven. Van hen bleven de Italiaan en Van der Vleuten ook in de tweede ronde zonder averij, Dominique Greeve viel door negen strafpunten terug naar de twaalfde positie in het eindklassement.

Maikel van der Vleuten leek met de imponerende hengst Verdi even op weg naar een kopie van het succes van zijn vader Eric een jaar eerder. Die stuurde in 2009 VDL Groep Tomboy, ondertussen verkocht aan Athina Onassis, naar de zege. Hij moest tevreden zijn met de derde plek. De jonge ‘Vleut’ leek echter meer te treuren om het missen van een van de twee auto’s, die naar de winnaar en runner-up van het CSI Twente gingen.

Stegen.net