archief
contact
+31 6 53239630

Peder Fredricson wint voor eigen publiek Grote Prijs Stockholm

🔴 STOCKHOLM Het was een bijzondere avond in het historische Olympisch Stadion van de Zweedse hoofdstad: voor een uitzinnig thuispubliek won Peder Fredricson met zijn 13-jarige ruim H&M All in de LGCT Grote Prijs van Stockholm (0/33,95).
Peder Fredricson
Peder Fredricson met zijn 13-jarige ruim H&M All tijdens de ereronde.
📸 LGCT | Stefano Grasso
🔴 Stockholm
Stegen.net | DPA

Het was een bijzondere avond in het historische Olympisch Stadion van de Zweedse hoofdstad: voor een uitzinnig thuispubliek won Peder Fredricson met zijn 13-jarige ruim H&M All in de LGCT Grote Prijs van Stockholm (0/33,95).

Peder Fredricson
Peder Fredricson met zijn 13-jarige ruim H&M All tijdens de ereronde.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Fredricson klopte zijn landgenote Malin Bayard-Johnsson op H&M Indiana (0/35,36), die kort daarvoor met haar team Berlin Eagles in de Global Champions League op de tweede plaats belandde. Derde in de Grote prijs werd de Belg Jos Verloy met zijn Caracas (0/36,82).

Bij deze achtste van de negentien etappes bereikten 10 combinaties de barrage van het door Uliano Vezzani ontworpen zware parcours.

Peder Fredricson kwalificeerde zich met deze overwinning voor de LGCT Super Grand Prix bij de Playoffs in Praag in november en bezet nu in het totaalklassement de derde plaats achter de leider Daniel Deusser (DLD) en de Belg Pieter Devos. Fredricson. ,,Ik ben heel blij met mijn kwalificatie voor Praag. Dat is een super concours.”

Kijkend naar het enorme enthousiasme van zijn Zweedse fans werd hij emotioneel. ,,Het voelt vandaag als een hele grote overwinning. Ik ben heel, heel gelukkig. Het is een fantastisch gevoel hier in Zweden voor thuispubliek te winnen. Dit is de kroon. Heel veel dank dat u vandaag hier was. Het is mooi om weer een groot concours in Zweden te hebben. Daar ben ik echt dankbaar voor.”

Uit volle borst zong de anders zo coole superheld het nationaal volkslied samen met het publiek mee en bij de ereronde was voelbaar hoe trots de Zweden op hun held waren.

🔴 Stegen.net | Persbericht

Total
8
Shares
0 deel
0 deel
8 deel
0 Tweet
0 deel