Zweedse springruiters genieten na van Olympisch goud

Zweedse springruiters genieten na van Olympisch goud

10 augustus 2021 19:55 0

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Stockholm
📝 paardensportnoord

De Zweedse springruiters hebben dinsdag nog een feestje gevierd vanwege hun indrukwekkende Olympische successen. In het stadion van Stockholm werd stilgestaan bij een voor Zweden uniek toernooi. Teamchef Henrik Ankarcrona noemde de prestaties ‘historisch’.

Vermoeid, maar gelukkig en tevreden stonden Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson en Henrik von Eckermann de toegestroomde pers geduldig te woord. Het team won na een bloedstollende barrage goud, voor de Amerikanen. Verder was Fredricson goed voor de individuele zilveren medaille.

Henrik Ankarcrona: ,,Ik denk niet dat het eerder in de geschiedenis is gebeurd dat drie ruiters op zo’n niveau hebben gepresteerd. Iemand had geteld en ik denk dat het 262 of 264 hindernissen waren, waarvan er maar twee zijn gevallen.”

EK voor de deur

Heel veel tijd om bij te komen is er niet, want op 30 augustus begint in het Duitse Riesenbeck het Europees kampioenschap, dat duurt tot en met 4 september. De 46-jarige Malin Baryard-Johnsson zal daar niet aan de start komen met haar Indiana, waarmee ze individuleel vijfde werd, achter landgenoot Henrik von Eckermann (King Edward). ,,In Tokio waren onze paarden tot het laatst ontzettend fit, maar Indiana heeft wel even pauze verdiend”, aldus Baryard-Johnsson, die in tegenstelling tot Fredricson maar één toppaard tot haar beschikking heeft.

Malin Baryard-Johnsson maakte haar Olympische debuut al in 1996 in Atalanta, als 21-jarige. De wedstrijd van deze zomer in Tokio was haar vijfde op rij en meest succesvolle, al moest ze wel slikken dat ze individueel buiten het podium viel met haar vijfde plaats. Maar het teamgoud maakte alles goed. ,,Het betekent veel, het is de droom van elke atleet, een gouden medaille, het is absoluut fantastisch, ik kan nog steeds nauwelijks geloven dat het waar is”, zei ze bij de huldiging.


Deel dit bericht