Peder Fredricson wint Global Champions Tour in Londen

  • 14 augustus 2021 23:58
door: redactie, 14 augustus 2021 23:58

📌 Londen
📝 paardensportnoord | Persbericht

Peder Fredricson won zaterdag in Londen zijn tweede zege in een Grand Prix van de Longines Global Champions Tour. In de spannende barrage klopte de Zweedse ruiter met zijn Catch me Not S routinier John Whitaker.

Fredricson zette met zijn schimmel een adembenemende rit neer, die goed was voor de eerste prijs van € 99.000,- John Whitaker eindigde knap op de tweede plaats met Unick du Francport, op slechts 14 honderdste achterstand. Niels Bruynseels eindigde op de derde plaats met Ilusionata van ‘t Meulenhof.

Winnaar Peder Fredricson genoot van de spannende wedstrijd, met eindelijk weer toeschouwers op de tribune. ,,Londen is fantastisch! De parcoursbouwer was geweldig, de bodem prima, de sfeer kon echt niet beter.”

Na zijn snelle rit legde Fredricson de druk op de 66-jarige Whitaker. ,,Als er een Whitaker na je moet rijden moet je er niet op rekenen dat je wint. Ik ben echt blij dat het me vandaag is gelukt.”

Beste Nederlander was Frank Schuttert, die met een springfout van Kinky Boy van het Gildenhof op plaats 16 eindigde. Jur Vrieling kreeg met Fiumicino van de Kalevallei drie springfouten en werd 29e.