Veelbelovend debuut Dominique Veenstra op CH Gorredijk

Veelbelovend debuut Dominique Veenstra op CH Gorredijk

16 juni 2019 12:55 Uit

Door Petra Duindam
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 Gorredijk
Op de 49ste editie van CH Gorredijk was er weer mooie paardensport te zien. Ondanks toch wel aardig wat regen bleven de banen goed te doen. Bij de Subtop maakte Dominique Veenstra een veelbelovend debuut.

De 23 jarige Dominique Veenstra uit Wateren straalde van geluk na haar proef. ,,Zandokan SMH ging zo fijn door de baan, ik had er echt een goed gevoel bij. ”

Dominique Veenstra Zandokan SMH
Dominique Veenstra en Zandokan SMH tijdens hun winnende proefp het CH Gorredijk.
📸 Petra Duindam

Het was een debuut in de Inter B om van te dromen. Met een score van 66.44% stonden ze 6% los van de nummer twee.

Geweldig karakter

Veenstra rijdt Zandokan nu dik een half jaar en is gecharmeerd van het geweldige karakter van deze zoon van Rousseau. ,,Hij heeft er altijd zin in en is een ontzettende goede leermeester. We zijn in de Lichte tour begonnen en nu al starten in de zware tour, ik ben er echt heel blij mee. “

De wissels om de pas was nog wel een dingetje, aldus Veenstra, maar met wat tips van haar instructrice Laura Zwart en de kunde van Zandokan is dat kwartje ook gevallen.

Annemarieke Olf met Waleska
Annemarieke Olff met Waleska.
📸 Petra Duindam

Laura Zwart heeft Zandokan eerst gereden en heeft met hem in het Friese project Mei Grand Prix Nei Grand Prix gezeten en onder leiding van Alex van Silfhout zware tour gereden. ,,Ik ben de familie Hamminga erg dankbaar dat ik dit bijzondere paard mag rijden en hoop dat ik met hem nog bij de U25 kan starten”, aldus Veenstra.

Op de tweede plaats was het Annemarieke Olff met Waleska die haar eerste winstpunt in de Grand Prix wist te rijden. “Waleska is drachtig van Glock’s Dream Boy, dus dit is een mooie kers op de taart.

Als derde eindigde Annemarie Griffioen met haar Zafiera Ludancelo V. Ze was ontzettend blij, want ook haar eerste winstpunt is binnen in de zware tour.

In de lichte tour was het opnieuw Paulien Alberts met Enrico, die er met de eerste prijs vandoor ging. Ook op het CH Oosterwolde wist de amazone uit Emmen er al met de winst vandoor te gaan. Als tweede mocht Sabien Mollema met Bubbles haar prijs ophalen.

Voor de overige uitslagen kunt u kijken op www.chgorredijk.nl

🐴 Paardensportnoord