Brons op EK Young Riders voor Lars Kersten: ‘hier had ik vooraf voor getekend’

Share
  • 14 juli 2019 19:17

door: Steven Stegen, 14 juli 2019 19:17

🔴 Veeningen
Met een afsluitende bronzen medaille voor Young Rider Lars Kersten heeft Nederland het EK De Wolden fantastisch afgesloten. Kersten reed met gescheurde kniebanden, maar behaalde met H-Cassino toch individueel brons. Het goud was voor de Duitser Philipp Schulze Tophoff.

De individuele finale kende zondag twee pittige omlopen. Maar er werd bijzonder goed gereden. De jeugdruiters toonden volwassen sport. Lars Kersten begon als leider van het tussenklassement, maar in beide omlopen liep hij een foutje op. 

Het podium bij de Young Riders, met rechts Lars Kersten.
📸 Steven Stegen

De Duitser Philipp Schulze Tophoff zette met Concordess wel twee nulrondes neer. Met een totaal van 2,62 pakte hij de gouden medaille. Het zilver was voor de Spaanse Paloma Barcelo met Ines met 5,70. Zij liep in beide omlopen één strafpunt op voor tijdsoverschrijding.

,,Ik had vooraf voor dit resultaat getekend”, glunderde Lars Kersten. ,,Het was een ongelooflijke week, goud met het team en zelf brons. Een week geleden durfde ik niet eens te bedenken dat ik hier zou kunnen rijden.”

Kersten doelde daarmee op zijn knieblessure, opgelopen bij een potje voetbal. ,,De knie is goed ingetapet. Maar zelf het parcours lopen lukte niet. Gelukkig konden mijn vader, mijn broer en Luc Steeghs mij van de relevante voorzien.”

Bondscoach Luc Steeghs toonde zich na het EK een zeer tevreden mens. ,,Een sportief succes en organisatorisch tip top in orde.”