archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse Young Riders voorlopig op brons op EK De Wolden

🔴 VEENINGEN De Nederlandse Young Riders zijn op het EK De Wolden naar de derde plaats gezakt in het voorlopige landenklassement. Oranje staat nu op 10,93 strafpunten en staat achter Duitsland (8,19) en de leidende Belgische equipe.
Lars Kersten H-Cassino
Lars Kersten en H-Cassino staan voorlopig individueel tweede.
📸 Spoolder.net | DigiShots

🔴 Veeningen
De Nederlandse Young Riders zijn op het EK De Wolden naar de derde plaats gezakt in het voorlopige landenklassement. Oranje staat nu op 10,93 strafpunten en staat achter Duitsland (8,19) en de leidende Belgische equipe.

Het was donderdag opnieuw Lars Kersten die bij de Nederlandse Young Riders de beste prestatie neerzette. De ruiter uit het Limburgse Egchel was vandaag de beste in het klassieke parcours direct op tijd.

Lars Kersten H-Cassino
Lars Kersten en H-Cassino staan voorlopig individueel tweede.
📸 Spoolder.net | DigiShots

Kersten, regerend Nederlands kampioen bij de Young Riders (19 tot en met 21 jaar) werd woensdag al tweede en staat nu individueel op zilver met zijn paard H-Cassino. De Belg Wim Vermeiren gaat voorlopig aan de leiding. Ook hij bleef vandaag weer foutloos.

Ook Tom Schellekens (Esbeek) maakte geen fouten met Casander. Veronique Morsink (De Lutte) kreeg met Entrepreneur één strafpunt, omdat ze een fractie te langzaam reed. Bas Moerings (Roosendaal) kreeg met Fosther een springfout. Hij kwam in de eerste wedstrijd nog ten val.

Het resultaat van Rowen van de Mheen, twee jaar geleden Europees Kampioen bij de junioren, was als laatste starter voor het team minder gelukkig met 9 strafpunten, het streepresultaat.

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 is de finale van de landenwedstrijd op het EK voor Young Riders. Zondag rijden de beste 30 combinaties de individuele finale.

Total
14
Shares
0 deel
0 deel
14 deel
0 Tweet
0 deel