Lars Kersten na succesvol EK De Wolden: ‘ik hoop op nog meer eremetaal’

Share
  • 15 juli 2019 19:00

door: Steven Stegen, 15 juli 2019 19:00

🔴 Veeningen
Met een gouden plak voor het team Young Riders en individueel brons is het EK De Wolden voor Lars Kersten een ongekend succes geworden. ,,Het was mijn eerste EK als Young Rider, ik hoop de komende jaren op nog meer eremetaal”, aldus de Limburger.

Lars Kersten
Lars Kersten tijdens de huldiging op het EK.
📸 Steven Stegen

Kersten begon met H-Cassino als leider in het klassement aan de slotdag. Doordat hij in elke omloop op zondag een fout kreeg verspeelde hij goud. Maar zelf ziet hij dat niet zo. ,,Ik ben blij met elke medaille. In de tweede omloop was het toch een beetje pech.”

De Limburger roemt de teamspirit bij de Young Riders. ,,Op de eerste dag begon Bas Moerings met een val, maar we hebben ons als team toch door dat moment heen kunnen slaan. We stonden er echt als team.”

Pijnstillers

Over de knie van Lars Kersten is ook al het nodige gezegd. Met gescheurde kruisbanden op je paard zitten lijkt niet verantwoord. ,,Sommige mensen zeiden inderdaad: je bent gek. Maar het is wel een EK hè. Nee, pijn heb ik nauwelijks gehad, ik nam voor elke wedstrijd wel pijnstillers. Rijden ging goed, parcours lopen ging niet, maar daarvoor kon ik gelukkig bouwen op mijn broer, mijn vader en op de bondscoach Luc Steeghs.”

De winnaar van het brons deelt complimenten uit aan de organisatie van het EK in Veeningen en last but not least aan zijn paard H-Cassino, een 12-jarige ruin van de hengst Torino.