Dressuurteam voor EK in Rotterdam bekend: Anne Meulendijks debuteert

Dressuurteam voor EK in Rotterdam bekend: Anne Meulendijks debuteert

23 juli 2019 14:53 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Ermelo
Bondscoach Alex van Silfhout heeft de samenstelling van het Nederlandse team bekend gemaakt dat deelneemt aan het EK in Rotterdam van 19 tot en met 25 augustus. Naast Edward Gal en Hans Peter Minderhoud bestaat de equipe uit Emmelie Scholtens en debutante Anne Meulendijks. Adelinde Cornelissen is reserve.

CHIO Rotterdam 2018. Edward Gal in actie met GLOCK's Zonik.
Edward Gal gaat naar het EKL met met GLOCK’s Zonik. (archief)
📸 FEI | Arnd Bronkhorst

Nederland is fel gebrand op succes bij het Europees kampioenschap in eigen land. In Rotterdam is niet alleen het EK-dressuur, ook wordt er gestreden om de Europese titels bij het springen en de para-dressuur.

Van Silfhout heeft met Edward Gal en zijn GLOCK’s Zonik en Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy de twee toppers van Team GLOCK in zijn selectie opgenomen. Daarnaast gaat de iedere wedstrijd beter presterende Desperado van Emmelie Scholtens mee naar Rotterdam. Een mooi succes ook voor Nederlands grootste paardenstamboek KWPN dat daarmee drie hengsten van status aan de start heeft.

Als vierde is Anne Meulendijks, KNHS Talent van het Jaar in 2017, met haar MDH Avanti N.O.P. geselecteerd. Zij won al veel medailles in haar jeugdperiode en debuteert nu op een officieel senioren kampioenschap.

Reserve is de ervaren Adelinde Cornelissen die met Zephyr, het eigen fokproduct van haar ouders, weer een paard heeft waarmee ze goede scores haalt.

Programma Dressuur EK Rotterdam 2019:
Zondag 18 augustus:
11.00 uur Veterinaire keuring
13.00 uur Officiële training

Maandag 19 augustus:
9.00 uur aanvang Grand Prix
18.00 uur Officiële opening

Dinsdag 20 augustus:
8.00 uur aanvang Grand Prix deel 2
Aansluitend medaille uitreiking

Donderdag 22 augustus
16.00 uur Grand Prix Special en aansluitend medaille uitreiking

Zaterdag 24 augustus
13.00 uur Grand Prix Kür met aansluitende medaille uitreiking

Zondag 25 augustus
Sluitingsceremonie

🔴 Stegen.net | Knhs

Deel dit bericht