EK-blog Marten Luiten: ‘appels, wortelen en slobber voor Fynona’

EK-blog Marten Luiten: ‘appels, wortelen en slobber voor Fynona’

20 juli 2019 09:14 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

🔴 San Giovanni
Dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten neemt van 23 tot en met 28 juli deel aan het EK voor Junioren in het Italiaanse San Giovanni. Hij blogt voor Stegen.net

door: Marten Luiten

Toen vrijdag om 03.00 de wekker ging, was het avontuur ‘EK’ echt begonnen! Eerst het paard even laten stappen en daarna op naar München voor de tussenstop.

Drukte onderweg naar het EK in Italië.
📸 Marten Luiten

Om 04:40 reden we uiteindelijk van huis weg, nadat we nogmaals gecontroleerd hadden of we alles mee hebben en Fynona haar slobber op had gegeten. Fynona stond, net als normaal, heel rustig op de wagen en het eerste deel van de reis verliep voorspoedig. Onderweg hebben we veel appels, wortelen en slobber gevoerd!

Genietend van het uitzicht begint het na Nürnberg toch wel erg druk te worden en rijden we van file naar file. Over de laatste 20 kilometer naar de renbaan in München hebben we een uur gedaan…

En we kunnen weer doorrijden.

Eenmaal toen Fynona op stal stond en haar brokken en hooi had gekregen, hebben we zelf (hoe kan het ook anders in Duitsland 😉) schnitzel gegeten met de andere Nederlandse deelnemers.

Vanochtend vroeg om 03:40 stond de wekker weer, het tweede deel van de reis kon beginnen! Eerst weer stappen en toen op naar San Giovanni in Marignano, nog zo’n 700 kilometer verderop! Inmiddels zijn we de Brennerpas al gepasseerd en kijken we onze ogen uit hier. Ik begin nu eindelijk te begrijpen waarom mijn Duitse uitwisselingsstudente het vorig jaar alleen maar had over ‘No mountains’ in Nederland. De bergen zijn hier indrukwekkend en het uitzicht prachtig!

Vanmiddag hopen we aan te komen op het concoursterrein! Met mijn vader en broertje in de auto met de caravan voor ons (mijn moeder, Fynona en ik) moet dat vast goed komen.

🐴 Paardensportnoord

Deel dit bericht