EK De Wolden officieel van start: ‘het is een prachtig visitekaartje’

EK De Wolden officieel van start: ‘het is een prachtig visitekaartje’

7 juli 2019 20:11 Uit

Door Fred Lubbers
 
Leestijd: 2 minuten

Veeningen
STEGEN.NET

De Europese Kampioenschappen voor Young Riders, Juniors & Children kunnen beginnen, want zondagmiddag zijn ze op het terrein van CH de Wolden officieel geopend. Dat gebeurde met een ceremonie en entertainment.

De deelnemers werden welkom geheten door burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden. De burgemeester noemde 2019 een bijzonder jaar, mede omdat CH de Wolden vijftien jaar bestaat en de gemeente door toedoen van de concoursorganisatie drie Europese Kampioenschappen binnen haar poorten heeft gekregen. ,,We hebben lang toegeleefd naar deze dag”, aldus burgemeester De Groot. ,,Het EK is een prachtig visitekaartje voor de gehele regio.”

Het Nederlandse team bij de officiële opening.
📸 Fred Lubbers

Marlies Reibestein van de KNHS liet weten dat de ruiterbond erg trots is dat het EK naar Veeningen is gekomen. ,,De FEI heeft daarmee een kroon gezet op het werk dat CH de Wolden vijftien jaar heeft verzet en in die periode een prachtig concours heeft neergezet.”

CH de Wolden-voorzitter Christiaan Hendriksen prees in zijn toespraak de bijna 200 vrijwilligers die zorgdragen dat het EK soepel moet gaan verlopen.

Na het hijsen van de Europese vlag, de FEI vlag en de vlag van de EK-organisatie sprak gedeputeerde Henk Brink de aanwezigen toe en ook hij liet weten trots te zijn dat de provincie Drenthe dit kampioenschap binnen haar provinciegrens heeft gekregen.

Defilé

Alle 320 deelnemers uit 34 landen kwamen in defilé het concoursterrein op, waar ze werden toegejuicht door de ruim 4000 bezoekers die deze openingsmiddag, die werd aangeboden door de gemeente De Wolden, bijwoonden.

De officiële opening werd verder opgeluisterd met amusement, waarbij een ridderspel, het korps van de Cavalerie Bereden Wapens, de Fanfare Woudklank uit Zuidwolde en zangeres Romy Monteiro optredens verzorgden.

Maandag begint het concours hippique, waarbij eerst oefenparcoursen worden gereden en dinsdagmiddag de individuele kwalificatie voor de Children op het programma staat.

🔴 Stegen.net | Persbericht

Deel dit bericht