archief
contact
+31 6 53239630

Ponyruiters Gerrit Veenstra en Anna-Sophie Huisman succesvol bij Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Ponyruiter Gerrit Veenstra behaalde zondag een mooi succes tijdens de 50e editie van de Almelose Ruiterdagen. Het Friese talent won de Derby met zijn pony Tequila Sunrise. Anna-Sophie Huisman won de dressuurfinale klasse Z.
Gerrit Veenstra rijdt met Tequila Sunrise de ereronde tijdens de Almelose Ruiterdagen.

ALMELO | STEGEN.NET

Ponyruiter Gerrit Veenstra behaalde zondag een mooi succes tijdens de 50e editie van de Almelose Ruiterdagen. Het Friese talent won de Derby met zijn pony Tequila Sunrise.
Gerrit Veenstra rijdt met Tequila Sunrise de ereronde tijdens de Almelose Ruiterdagen.
Gerrit Veenstra rijdt met Tequila Sunrise de ereronde tijdens de Almelose Ruiterdagen.

Veenstra was vanzelfsprekend super trots op deze magnifieke prestatie. Het was namelijk een zware wedstrijd, met maar twee foutloze combinaties. In de barrage moest Gerrit Veenstra het opnemen tegen Belinda de Graaf. Zij maakte in de barrage twee springfouten met Nuts Special Future.

Veenstra reed ook in de barrage weer foutloos en bovendien zette hij met Tequila Sunrise een razendsnelle tijd neer van 37.75. De derde plaats in de Derby was voor Boaz Sharon met Dirk.

Alle vertrouwen
Winnaar Gerrit Veenstra had vooraf niet verwacht te zullen winnen. ,,Ik deed voor de eerste keer mee en zo’n Derby kun je moeilijk trainen. Maar Tequila liep ook nu weer heel erg fijn en ik had er alle vertrouwen in en het liep ook heel goed. De zwaarte zat ‘m vooral in de lengte van het parcours”, aldus een blije Gerrit. Hij verdiende een geldprijs en een nieuw zadel met zijn overwinning.

Anna-Sophie Huisman won de finale van de Z-dressuur.
Anna-Sophie Huisman van de Woldruiters won met Nikos de finale van de Z-dressuur.

Bij de dressuur presteerde Anna-Sophie Huisman van de Woldruiters opvallend sterk. De Drentse amazone schreef de Z-finale op haar naam met Spoekedammetje’s Nikos. Met een score van 68.29% nam Huisman royaal afstand van de nummer twee, Lisa Joosse met Viktor van de PC Avereest. Huisman, die lest bij Loes Corsel, won als extra prijs een mooie mountainbike.

De kür klasse Z pony’s werd gewonnen door Danique Swinkels met Golden Saco. Jessy Tewis eindigde met Domino als tweede.

Total
28
Shares
gerelateerde berichten
Total
28
Share