Jubileumeditie Hippisch Holtrijk krijgt internationaal tintje

Share
  • 2 juli 2019 12:01

door: redactie, 2 juli 2019 12:01

🔴 Grolloo
Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli vindt de vijfde editie van Hippisch Holtrijk plaats in Grolloo. Het idee dat 5 jaar geleden is ontstaan onder het genot van een biertje is inmiddels uitgegroeid tot een groot 3-daags evenement met circa 2.500 bezoekers.

Centraal staan de spectaculaire derby parcoursen die tevens uniek zijn in Noord-Nederland. Ruiters proberen zich in deze wedstrijd met hun paarden over natuurlijke hindernissen te manoeuvreren, wat een spannende strijd oplevert. Daarnaast vinden er reguliere springwedstrijden plaats voor amateurs en professionals van B tot en met ZZ-niveau en ook de tuigpaarden worden weer uit de stallen gehaald voor het tuigpaardenmatinee op zaterdagmiddag.

Renate Beuving en Fellow wonnen vorig jaar de Derby van Drenthe bij Hippisch Holtrijk.
📸 Steven Stegen

Dit jaar worden er maar liefst twee kampioenschap verreden in Grolloo: het kampioenschap damesklasse Friese paarden en het kampioenschap boerenwagen.

Aansluitend aan het tuigpaardenmatinee wordt er gestreden om de eer van het eigen land hoog te houden in de Championat van Grolloo. Een nieuw programmaonderdeel waarbij Nederlandse en Duitse ruiters onder kunstlicht een springparcours verrijden over een hoogte van 1.35 meter. ,,Hippisch Holtrijk is daarmee voor het eerst een internationaal evenement. We hopen dat er ook Duitse ruiters weten door te dringen tot de derby”, aldus voorzitter Derkjan Schepers.

Ondernemers

Alhoewel Hippisch Holtrijk, zoals de naam al doet vermoeden, een op-en-top paardensportevenement is, hoeven mensen die iets minder van paardensport houden Grolloo absoluut niet te vermijden aankomend weekend. Zo biedt Hippisch Holtrijk plaats aan ondernemers uit de regio tijdens de ondernemersnetwerkbijeenkomst op vrijdagavond en de ondernemersbrunch op zondagochtend.

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens de Holtrijk Games op zaterdagavond, ouderen uit de omgeving worden op zaterdagmiddag opgehaald om te genieten van het tuigpaardenmatinee en ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Op zaterdag- en zondagmiddag kunnen zij eindeloos knuffelen en ponyrijden in de shetlander weide en op het ponycycle platform, oud Hollandse en cowboy spelletjes spelen, voetballen in de pannakooi, een ballonnetje laten vouwen, zich laten schminken en een glitter tattoo of haar extension laten zetten.

🔴 Stegen.net | Persbericht