archief
contact
+31 6 53239630

Lars Kersten wint GP U25 bij Jumping De Achterhoek: ‘dit maakt alles goed’

VRAGENDER – De eerste Grote Prijs van Jumping de Achterhoek 2016 voor U25 ruiters (deelnemers tot 25 jaar) is gewonnen door één van de jongste ruiters in het deelnemersveld, de 16-jarige Lars Kersten met Dobbey (v. Zirocco Blue).
Lars Kersten krijgt de prijs uit handen van Wendy Scholten. foto: Jumping De Achterhoek Fototrailer

Vragender | STEGEN.NET

De eerste Grote Prijs van Jumping de Achterhoek 2016 voor U25 ruiters (deelnemers tot 25 jaar) is gewonnen door één van de jongste ruiters in het deelnemersveld, de 16-jarige Lars Kersten met Dobbey (v. Zirocco Blue).

Het was een regelrechte topprestatie waar hij zelf niet op had gerekend. ,,Mijn weekend liep nog niet zo goed, maar dit maakt alles goed”, vertelt de ambitieuze ruiter uit het Limburgse Egchelen.

Lars Kersten krijgt de prijs uit handen van Wendy Scholten. foto: Jumping De Achterhoek Fototrailer
Lars Kersten krijgt de prijs uit handen van Wendy Scholten.
FOTO: Jumping de Achterhoek | Fototrailer

Maar liefst elf van de 38 deelnemers sprongen zaterdagavond foutloos over het 1.45m hoge parcours en dat tekende het enorm hoge niveau van de jeugdruiters en de geweldige kwaliteit aan paarden.

In de barrage werd de ene na de andere tijd verbroken. Grandioos was de rit van het Arabische talent Khaled Abdulrahman Almobty met zijn merrietje Dona Evita (v. Darco), maar Lars Kersten liet meteen daarna zien dat het 0,07 seconde sneller kon.

Kersten: ,,Ik heb met mijn paard Dobbey nog niet veel barrages gereden, maar ik weet dat ze een heel grote galop heeft en dat daar mijn winst ligt. Zo heb ik één galopsprong minder gereden van de muur naar de oxer en daarna zo kort mogelijk gedraaid”, vertelt hij.

Dat Lars Kersten de Grote Prijs met Dobbey zou winnen, had hij niet durven vermoeden. ,,Ik zou mijn andere paard vanavond rijden, maar die sprong niet zo lekker hier en dus besloten we deze maar in te zetten. Een jaar geleden liep ze nog op M/Z niveau. Het was vanavond mijn eerste officiële 1.45m parcours.”

Lars Kersten, zoon van de in hippische kringen bekende Pieter Kersten, is blij dat eigenaar Sikking de merrie aan hem te rijden gaf. ,,Je moet het geluk hebben dat je een goede eigenaar hebt en dat mensen hun paard aan je gunnen. Dat heb je nodig als je het allerhoogste niveau wil bereiken en dat is wat ik wil.”

Visitekaartje
Kim Hoogenraat, dochter van de bondscoach pony’s Edwin Hoogenraat, gaf ook een visitekaartje af met een derde en achtste prijs met de nog jonge paarden Rubio Monocoat Electric (v. Ukato) en Donatella l’Espoir (v. Quasimodo Z), maar ook Kars Bonhof reed zich als vierde-prijswinnaar in de kijker met de zelf opgeleide Cupidor (v. Lupicor).

Jesper Romp stuurde de sensationeel springende Happy (v. Lux) naar de vijfde plaats. Ook indrukwekkend was de comeback van thuisamazone Micky Morssinkhof na haar gebroken voet. Haar merrie Happy Girl (v. Nonstop) sprong foutloos, maar meldde zich 0,35 seconde te laat aan de finish voor de barrage en werd twaalfde.

In de eerste rubrieken op zaterdag waren er nog meer Nederlandse zeges. Bij de Children wonnen Pam Nieuwenhuis en Sanne ter Haar, terwijl Jessie Wiefferink voor de tweede keer een 1.20m parcours won

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share