Marten Luiten blogt over EK: ‘de ventilator gaat zeker mee’

Share
  • 18 juli 2019 12:12

door: redactie, 18 juli 2019 12:12

🔴 Winschoten
Dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten neemt van 23 tot en met 28 juli met Fynona deel aan het EK voor Junioren in San Giovanni in Marignano in Italië. Exclusief voor Stegen.net houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen. Vandaag: de voorbereiding op de reis.

door: Marten Luiten

Ik ga naar het EK en ik neem mee…

De laatste voorbereidingen voor het EK in Italië zijn inmiddels in volle gang. Vandaag, op donderdag, zullen we vooral veel bezig zijn met spullen inpakken. Vrijdagochtend heel vroeg vertrekken we met het hele gezin richting Italië.

De belangrijkste spullen als zadel, hoofdstel, chabrakken, een helm, een rijjas en laarzen zitten al in de concourskast. Ook een ventilator voor bij de stal wordt ingepakt, vanwege het warme weer in Italië zal deze zeker van pas komen. 

Het weer lijkt nu mee te vallen met dagelijks zo’n 29-30°C. Met bewust en rustig trainen en bijvoorbeeld het bijvoeren van elektrolyten moeten we een heel eind komen. Bovendien is de teamveterinair Hank van Campen er de gehele tijd bij, waardoor we altijd om advies kunnen vragen mochten er dingen gebeuren onderweg of daar op het terrein. 

Naast elektrolyten door het water, is het van belang dat we naar Italië voer voor 12 dagen meenemen.

Reservespullen

Qua reservespullen nemen we weinig mee. Het liefste wil ik ook helemaal niets meer veranderen ten opzichte van de laatste wedstrijden (CDI Hagen en CDI Exloo), want daar verliep alles soepel. Ik heb eigenlijk geen rituelen uit bijgeloof, maar de toegangsbandjes tot de stallen van zowel Hagen als Exloo heb ik toch maar om gehouden, je weet maar nooit of ze dan toch geluk brengen… dat zal volgende week blijken!!