archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten op het EK: ‘alle paarden fit, het kan nu echt beginnen!’

🔴 SAN GIOVANNI Dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten neemt van 23 tot en met 28 juli deel aan het EK voor Junioren in het Italiaanse San Giovanni. Exclusief voor Stegen.net houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen. De vetcheck verliep prima en dus kan het EK nu echt beginnen!

🔴 San Giovanni
Dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten neemt van 23 tot en met 28 juli deel aan het EK voor Junioren in het Italiaanse San Giovanni. Exclusief voor Stegen.net houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen. De vetcheck verliep prima en dus kan het EK nu echt beginnen!

door: Marten Luiten
📸 Equigeniek

Na een fijne training in de zon gisteren zijn we lekker vroeg gaan slapen, aangezien we deze ochtend vetcheck hadden.

Als je hier het terrein ziet, valt je mond telkens van verbazing weer open, zó mooi en groot is het hier. Het enige minder fijne hier zijn de vele vliegen, maar daar hebben we een vliegendeken en vliegenspray voor (voor het paard dan hè…)

Tijdens de vetcheck kijkt een dierenarts met de hoofdjury samen of de paarden ‘fit to compete‘ zijn. De vetcheck bestaat uit het opstellen, een stukje stappen en een stuk draven. Zoals verwacht waren alle Nederlandse paarden fit en dus kan het EK Children, Junioren, Young Riders en U25 nu echt beginnen!

Vanmiddag hebben we met het juniorenteam al even de baan verkend! De Children en Junioren rijden in het prachtige hoofdstadion.

Vanavond zal de openingsceremonie plaatsvinden, waarbij alle deelnemers uit alle landen feestelijk worden voorgesteld. Hiervan zullen waarschijnlijk morgen foto’s volgen.

Morgen begint de landenwedstrijd. Voor de junioren komen Pem Verbeek en Annemijn Boogaard aan de start. We zijn allen super in vorm, dus we hebben heel veel zin in morgen!

Total
18
Shares
gerelateerde berichten
Total
18
Share