Marten Luiten pakt zilver met team Junioren op EK: ‘Fynona was super in de ring’

Marten Luiten pakt zilver met team Junioren op EK: ‘Fynona was super in de ring’

26 juli 2019 00:00 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

🔴 San Giovanni
Dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten neemt van 23 tot en met 28 juli deel aan het EK voor Junioren in het Italiaanse San Giovanni. Exclusief voor Stegen.net houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen. Deze keer: zilver met het team!

door: Marten Luiten
📸 Equigeniek

Zilver!!! Wauw, wat een dag!! Gisteren hebben Pem en Annemijn beide een persoonlijk record gereden in de Junioren landenproef, een goed begin dus van de landenwedstrijd.

Marten Luiten Fynona EK
Marten Luiten en Fynona op het EK Junioren.
📸 Equigeniek

Vandaag startten Sanne en ik in het warme San Giovanni in Marignano in het tweede deel van de landenwedstrijd. Sanne reed net als Pem en Annemijn een fijne proef.

Zelf was ik van te voren niet heel erg zenuwachtig, maar toen ik naar de 10 minuten ring stapte en Fynona schrok van het applaus van de combinatie voor mij werd het toch nog even spannend.

Eenmaal in de ring was ze super. Ik heb eigenlijk vrijwel alle onderdelen kunnen uitvoeren zoals ik dat graag zou willen! We werden individueel derde met 76,03% en met het team wonnen we de zilveren medaille, hoe tof!! 

Vanavond hebben we nog met z’n allen gegeten en we hebben de prijsuitreiking gehad. Vrijdagmorgen gaat het eerste deel van de individuele proeven van start, ik zal op zaterdag aan de start verschijnen. We kijken er nu al naar uit!

🐴 Paardensportnoord