Maureen Bonder strandt op CH De Wolden op laatste hindernis

Share
  • 19 juli 2019 17:52

door: Steven Stegen, 19 juli 2019 17:52

🔴 Veeningen
Wat waren ze vrijdagmiddag goed op weg in de eerste kwalificatie bij het CH De Wolden. Niets leek een foutloze ronde van Maureen Bonder en haar nieuwe toppaard Flierefluiter nog in de weg te staan. Maar op de laatste oxer ging het fout.

Het was een pittige opgave die de ruiters voor de kiezen kregen. Valpartijen, weigeringen, balken, het kwam allemaal voorbij. Maureen Bonder had lange tijd de nul op het scorebord. Totdat de amazone uit Schoonoord na de dubbelsprong rechtsom moest naar hindernis 12.
,,Ik zag de afstand niet. Het leek alsof ik een black-out had”, baalde de Drentse amazone na haar rit. Ze reed een volte en kreeg daardoor ook tijdsoverschrijding. Dat leverde een totaal van zes strafpunten op.

Maureen Bonder Flierefluiter
Maureen Bonder met Flierefluiter tijdens CH De Wolden.
📷 Steven Stegen

Pech dus voor Bonder en Flierefluiter, terwijl de 9-jarige ruin van de hengst Tygo zich de laatste maanden zo sterk laat zien. Eerst was er in januari de tweede plaats in de finale van Indoor Hartje Drenthe. Daarna volgde onder andere nog de derde plaats in een Grote Prijs in Polen.

Flierefluiter begint zich dan ook steeds meer te ontpoppen als de waardige opvolger van Alex, het toppaard van Bonder dat in 2014 naar Amerika werd verkocht.

Vaak in buitenland

Maureen Bonder laat zich in eigen land relatief weinig op grote wedstrijden zien. Ze trekt vooral naar de internationale concoursen in Polen, Noorwegen en Denemarken. ,,Dat is een beetje zo gegroeid. En het bevalt me daar ook prima. De wedstrijden tellen er minder deelnemers dan hier en dan is het net even makkelijker om vooraan mee te rijden. Maar ook de handel telt mee, we doen daar vaak zaken.”