Team springruiters EK Rotterdam bekend, Doron Kuipers vijfde man

Team springruiters EK Rotterdam bekend, Doron Kuipers vijfde man

23 juli 2019 23:50 Uit

Door KNHS
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 Ermelo
Bondscoach Rob Ehrens stond voor een lastige keus, maar presenteerde dinsdag toch het team voor het EK Rotterdam. Harrie Smolders, Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten zijn de vaste waarden in de equipe. Verder komen Frank Schuttert en debutant Doron Kuipers aan de start op het EK.

📸 Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero.

De Europese kampioenschappen in het Kralingse Bos in Rotterdam zijn van 19 t/m 25 augustus dit jaar. Voor Rob Ehrens was het geen gemakkelijke keuze, zijn selectie is niet heel breed en het aanbod van wedstrijden is enorm.

Gelukkig kan Ehrens rekenen op de ervaring en routine van Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. Ook Maikel van der Vleuten is weer van de partij, hij zadelt de merrie Dana Blue die voor het eerst op een kampioenschap in actie komt. Frank Schuttert heeft in Lyonel D ook een paard dat voor het eerst op een internationaal toptoernooi aan de start staat, maar beide paarden hebben al goed gepresteerd in de FEI Nations Cups.

Als vijfde man is nieuwkomer Doron Kuipers met Charley aangewezen. Doron reed een sterke landenwedstrijd bij het CHIO van Aken en was ook in eerdere Nations Cup landenwedstrijden al van belangrijke waarde voor het team van Ehrens. Kuipers is voor het eerst in de selectie voor een officieel kampioenschap opgenomen.

Programma Springen EK Rotterdam 2019:
Maandag 19 augustus:
14.00 uur Veterinaire keuring
18.00 uur Officiële opening

Dinsdag 20 augustus:
17.00 uur officiële training

Woensdag 21 augustus
14.00 uur eerste onderdeel EK Springen, direct op tijd

Donderdag 22 augustus
10.00 uur, eerste manche landenwedstrijd

Vrijdag 23 augustus
15.00 uur, tweede manche landenwedstrijd en medailleceremonie teams

Zondag 25 augustus
Vanaf 13.00 uur individuele finale over twee manches en medailleceremonie
Sluitingsceremonie

🔴 Stegen.net | KNHS