archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters kunnen geen stap maken op EK Rotterdam

ROTTERDAM – De Nederlandse springruiters wisten bij het EK Rotterdam niet op te klimmen. Ze waren en blijven voorlopig negende in de landenwedstrijd.
Marc Houtzager Calimero

Rotterdam
STEGEN.NET | KNHS

De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het klassement. Na de eerste dag stond de formatie van bondscoach Rob Ehrens op de negende plaats en daar staan ze nu nog steeds. België gaat aan kop.

Na de eerste dag sprak Rob Ehrens de hoop uit om de komende dagen meerdere foutloze omlopen te mogen noteren van zijn combinaties, maar dat zat er donderdag niet in. Frank Schuttert en Marc Houtzager lieten beide één springfout noteren. Doron Kuipers en Maikel van der Vleuten liepen vandaag beide tegen drie springfouten aan.

Marc Houtzager Calimero
Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero kregen één fout.
📸 Jacob Melissen

In het landenklassement doen onze buurlanden het uitstekend. België gaat aan de leiding, Duitsland staat op de tweede plaats, Groot-Brittannië staat derde.

Frank Schuttert: ,,Mijn paard raakte die hindernis maar heel licht, maar dat is genoeg om een plank te laten vallen. De manier waarop Lyonel D de rest van het parcours sprong, geeft heel veel vertrouwen. Het is een heel mooi gebouwd, maar lang parcours met diverse lijntjes waarin je echt een keuze moet maken. Ook naar het einde toe bleef mijn paard met heel veel kracht springen. Dat is iets waar we in de toekomst mee verder kunnen, morgen al, maar zeker ook volgend jaar.”

Kuipers teleurgesteld

Doron Kuipers kwam zeer teleurgesteld uit de ring. ,,Het is enorm balen, Charley voelde vooraf heel goed aan. Ik kan het ook niet goed verklaren, maar hier word ik niet vrolijk van. Toen ik parcours liep dacht ik dat deze proef hem wel zou liggen. De lijnen stonden zo dat ik eigenlijk mooi gesloten door het parcours kon rijden. Drie fouten ben ik echt niet van hem gewend. Ik zal er alles aan doen om morgen een betere ronde af te leveren.”

Marc Houtzager kwam als derde teamruiter de piste in. ,,Ik wist alleen dat Frank één springfout had, maar je rijdt toch je eigen rit en probeert gewoon altijd foutloos te blijven, dat is bijna gelukt”. 

De fout die Calimero maakte verklaart Houtzager als volgt: ,,Misschien zat ik voor de hindernis waar we de balk op kregen net iets te veel terug met mijn bovenlichaam, maar verder sprong hij voor een tien vond ik.“

Maikel van de Vleuten betrad net als gisteren de piste als laatste voor TeamNL. “Ik had teveel spanning bij mijn paard vandaag. Ze was te gretig waardoor ik teveel te regelen had onderweg en onvoldoende aan het rijden kwam. Het ene concours is ze iets relaxter dan het andere. Hopelijk is morgen de druk er iets af en is ze iets rustiger nu ze al twee parcoursen gelopen heeft. We gaan het zeker nog een dag proberen.”

Tweede onderdeel EK Springen 1e manche:
1. België – 11.07
2. Duitsland – 12.22
3. Groot-Brittannië – 13.41 
9. Nederland – 33.90

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share