Aderlating voor teamNL: Harrie Smolders niet naar EK-springen Rotterdam

Share
  • 1 augustus 2019 18:47

door: KNHS, 1 augustus 2019 18:47

🔴 Ermelo
Een flinke domper voor het Nederlandse springteam: Harrie Smolders zal tijdens het EK in Rotterdam niet in actie komen voor TeamNL. Zijn toppaard Don VHP Z N.O.P. is niet tijdig in de juiste vorm.

Harrie Smolders - Don VHP Z
Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. (archief)
📸 LGCT | Stefano Grasso

Het wegvallen van Smolders bij het EK wordt bij Oranje gezien als een forse aderlating. Eerder werd al duidelijk dat Jur Vrieling met Glasgow van het Merelsnest niet zou rijden op het Europees kampioenschap, dat van 19 tot en met 25 augustus wordt verreden.  

Bondscoach Rob Ehrens is duidelijk: ,,Harrie krijgt Don VHP Z N.O.P. niet op tijd in de juiste vorm die nodig is voor een kampioenschap. Dat is super vervelend, maar dan zit er niet anders op dan door te schakelen. De combinatie kwam om die reden al niet aan de start tijdens het CHIO van Geesteren. Tijdens het concours in Falsterbo was er al wel een goed gevoel, maar Harrie was nog niet zeker daarom is hij ook nog naar Berlijn gegaan. Daar bleek de vorm niet voldoende en we hebben besloten om Don niet mee te nemen naar Rotterdam.”

Doron Kuipers schuift nu door naar het team en Bart Bles met Israel van de Dennehoeve  worden reserve. Verder bestaat de equipe uit Marc Houtzager (Sterrehof’s Calimero), Maikel van der Vleuten (Dana Blue) en Frank Schuttert (Lyonel D).

🔴 Stegen.net | KNHS

Programma Springen EK Rotterdam 2019:

Maandag 19 augustus:
14.00 uur Veterinaire keuring 
18.00 uur Officiële opening

Dinsdag 20 augustus:
17.00 uur officiële training

Woensdag 21 augustus
14.00 uur eerste onderdeel EK Springen, direct op tijd

Donderdag 22 augustus
10.00 uur, eerste manche landenwedstrijd

Vrijdag 23 augustus
15.00 uur, tweede manche landenwedstrijd en medailleceremonie teams

Zondag 25 augustus
Vanaf 13.00 uur individuele finale over twee manches en medailleceremonie
Sluitingsceremonie