Zweden vooraan in landenwedstrijd CHIO Aken, Nederland slechts zesde

Zweden vooraan in landenwedstrijd CHIO Aken, Nederland slechts zesde

18 juli 2019 23:03 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Aken
De Zweedse springruiters waren donderdagavond de besten in de landenwedstrijd van het CHIO Aken. Nederland kwam niet verder dan de teleurstellende zesde plek. Duitsland werd tweede, Frankrijk derde.

Oranje begon nog goed in de eerste omloop, maar zakte daarna terug. ,,Ik kan hier maar één ding over zeggen en dat is dat we het hebben laten afweten”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Met Maikel van der Vleuten (Dana Blue), Doron Kuipers (Charley), Willem Greve (Zypria) en Marc Houtzager (Sterrehof’s Calimero) stond Team NL halverwege gedeeld eerste. Van der Vleuten en Houtzager bleven foutloos. In de tweede rondgang was het resultaat in strafpunten 8-4-8-9. ,,Veel te veel”, zei Ehrens. ,,We zijn door het ijs gezakt.”

Van der Vleuten kon maar moeilijk een verklaring vinden. ,,Als ik naar mezelf kijk liep het aanvankelijk heel goed. Maar in de tweede rit maak ik twee lichte foutjes. Op zich ben ik tevreden over hoe mijn paard liep. Dat neemt niet weg dat die twee foutjes er twee te veel zijn.”

In augustus zijn de Europese kampioenschappen in Rotterdam. Ehrens maakt waarschijnlijk op korte termijn de selectie bekend. ,,Eerlijk gezegd ben ik er nog niet helemaal uit. Het gaat nog niet echt goed dit seizoen. Maar dat kan veranderen, dat weet ik zeker.”

Spannend

De Zweden maakten het aan het eind van een indrukwekkende avond met 40.000 toeschouwers nog spannend. Peder Fredricson moest als laatste ruiter foutloos blijven om zijn land de overwinning te bezorgen. En dat lukte hem. Daarmee hield Zweden (Henrik von Eckerman, Peder Fredricson, Angelie von Essen en Evelina Tovek) de Duitse ploeg (Simone Blum, Marcus Ehning, Christian Ahlmann en Daniel Deusser) achter zich.

🐴 Paardensportnoord